Κορονοϊός: 695 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Σε 695 ανέρχονται σήμερα (23/3) τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόρδας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Τα νέα κρούσματα σε σχέση με χθες είναι 71.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται 114 ασθενείς, 35 εκ των οποίων διασωληνωμένοι και με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Μέχρι τώρα, τη ζωή τους έχουν χάσει 17 ασθενείς, ενώ 29 έχουν πάρει εξιτήριο.

Σήμερα γεννήθηκε επίσης το δεύτερο μωρό από μητέρα που ήταν θετική στον κορονοϊό, το οποίο και αυτό -όπως το πρώτο την προηγούμενη εβδομάδα- είναι αρνητικό στον ιό.

Σύμφωνα με τα μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 8.000- 10.000. Σύμφωνα με τον κο Τσιόδρα, με την εφαρμογή των μέτρων “αγοράσαμε χρόνο”.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από τους πολίτες κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό, παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ και των απλών κλινών για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19, στα νοσοκομεία που έχουν ορισθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε ολόκληρη την χώρα και στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και τον ΠΟΥ και υπογράμμισε πως δόθηκε τεράστια μάχη για να εξασφαλιστεί ιατροφαρμακευτικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας, ευχαριστώντας εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο την Κίνα που απέστειλε υλικό όσο και τους υπόλοιπους δωρητές

Κάλεσε τέλος τους πολίτες που επιθυμούν, να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική, τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη