20 C
Santorini
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Υπ. Εσωτερικών: 7 εκατ. ευρώ σε δήμους για ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών

Για τους Δήμους των Κυκλάδων προβλέπεται επιχορήγηση 437.164 ευρώ

Share

Ποσό ύψους 7 εκατ. ευρώ κατανέμεται σε 115 δήμους της χώρας, για ναυαγοσωστική κάλυψη σε οργανωμένες ή μη παραλίες, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και βάσει συγκεκριμένης πρότασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σημειώνεται ότι, από πέρυσι, λόγω της αύξησης των προδιαγραφών ασφάλειας για τους λουόμενους και ιδίως σε τουριστικά μέρη, αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας αναφορικά με τις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες. Από το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε υπολογιστεί ως επιπλέον κόστος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη το 2021, χρησιμοποιήθηκε τελικά αρκετά χαμηλότερο ποσό.

“Με την παρέμβασή μας αυτή προσφέρουμε τριπλό μέρισμα: Στηρίζουμε τους Δήμους, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε πολίτη, προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή”, δήλωσε σχετικά ο κος Πέτσας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, για τους Δήμους των Κυκλάδων προβλέπεται επιχορήγηση 437.164 ευρώ. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν τα παρακάτω ποσά ανά Δήμο:

  • Δήμος Άνδρου: 28.580 ευρώ
  • Δήμος Αντιπάρου: 13.610 ευρώ
  • Δήμος Θήρας: 111.875 ευρώ
  • Δήμος Κιμώλου: 13.610 ευρώ
  • Δήμος Μήλου: 39.835 ευρώ
  • Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 90.673 €
  • Δήμος Πάρου: 47.937 ευρώ
  • Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: 24.865 ευρώ
  • Δήμος Τήνου: 66.179 €

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο κος Φόρωμας δήλωσε: “Ενόψει της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου, είναι αναγκαία η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας σε πολίτες και τουρίστες, στις παραλίες των νησιών μας. Η σημερινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης των υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης στο σύνολο των παραλιών και όχι μόνο στις οργανωμένες, με αποτέλεσμα να δίνεται ένα ακόμη κίνητρο στους επισκέπτες για να επιλέξουν τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη