Το Δημοτικό Συμβούλιο για τη νέα ΖΟΕ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20 Δεκεμβρίου 2012 συζητήθηκε η από 30/11/2011 πρόταση, της Γενικής Γραμματείας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγής, για την τροποποίηση του από 16-2-1990 Προεδρικού Διατάγματος ΖΟΕ Θήρας και Θηρασίας (ΦΕΚ 139/Δ/1990).

Ο Δήμαρχος στην έναρξη της συζήτησης τόνισε τη σοβαρότητα του θέματος και είπε ότι η τροποποίηση αυτή θα καθορίσει την πορεία του νησιού για τα επόμενα χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές και τροποποιήσεις τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ: tropooiisi_ZOE_434_2011.

Εντύπωση προκάλεσε η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει την πλήρη απόσυρση του επίμαχου άρθρου 4 της προτεινόμενης τροποποίησης, που αναφέρεται στην προστασία και την διατήρηση της γεωργικής γης, χωρίς να διατυπώσει σχόλια ή εναλλακτική άποψη.

Στην προηγούμενη ανάρτηση μπορείτε να βρείτε το κείμενο του Υπουργείου, με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα του 1990 που εξακολουθεί να ισχύει σήμερα.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη