Το Distinguished Gentleman’s Ride 2019 πλησιάζει

Τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι το ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού του Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) και η Σαντορίνη -μαζί με οκτώ ακόμη πόλεις της χώρας- ετοιμάζεται να δώσει και φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά το “παρών” την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πομπή vintage μοτοσυκλετών που γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου σε πολλές χώρες του κόσμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα καρκίνου του προστάτη και την προαγωγή της ανδρικής υγείας γενικά.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού της φετινής διαδρομής στη Σαντορίνη θα είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα, ενώ η πομπή θα περάσει από πολλές περιοχές του νησιού (Βλυχάδα – Πύργος – Καμάρι – Φηρά – Μεγαλοχώρι – Περίσσα – Περίβολο και τερματισμό πάλι στη Βλυχάδα). Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κάποιος μέρος στην πομπή είναι να φορά επίσημο ένδυμα και να οδηγεί ρετρό μοτοσυκλέτα ή μηχανάκι. Το κράνος είναι επίσης αυτονόητη προϋπόθεση.

Μετά τον τερματισμό (περίπου στις 14:00) θα ακολουθήσει εκδήλωση στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας με φαγητό, μουσική από το συγκρότημα The Singles και δράσεις για τα παιδιά. Εκεί, ο ουρολόγος κος Ανδρέας Βλάχος θα κάνει μια σύντομη ενημέρωση για θέματα υγείας του προστάτη, ενώ η παιδίατρος κα Πόπη Καραμολέγκου θα ενημερώνει για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Κυριακής όσο και την προηγούμενη μέρα (Σάββατο 28/9 από τις 14:00 ως τις 18:00) το Barber Shop στα Φηρά θα προσφέρει επίσης τα έσοδα από όσους κουρευτούν ή ξυριστούν υπέρ του σκοπού του DGR.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από το www.gentlemansride.com χωρίς χρέωση, ωστόσο κάθε αναβάτης μπορεί να καλέσει φίλους και γνωστούς ως υποστηρικτές-δωρητές που θα ενισχύσουν στο πρόσωπό του, έστω και συμβολικά, τον σκοπό της δράσης.

Τέλος, για όσους επιλέξουν να επισκεφθούν τη Σαντορίνη εκείνες τις ημέρες για να πάρουν μέρος στο DGR, η Sea Jets προσφέρει έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του αναβάτη και της μηχανής του. Για περισσότερες πληροφορίες: Σπύρος Προγουλάκης, τηλ. 6948480400.

Τον τοπικό συντονισμό της διοργάνωσης στη Σαντορίνη έχει όπως κάθε χρόνο ο κος Πωλ Φερχάιεν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6951099106 και στο σχετικό Facebook Event.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη