Κορονοϊός: 48 τα νέα κρούσματα – 743 τα συνολικά

"Όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας"

Την εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με τον κορονοϊό παρουσίασε σήμερα (24/3) ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Σήμερα ανακοινώθηκαν 48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τα συνολικά να φτάνουν πλέον τα 743.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 134 ασθενείς, κατά 60% άνδρες. Από αυτούς, οι 45 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη, οι περισσότεροι επίσης άνδρες και με υποκείμενα νοσήματα.

Μέχρι σήμερα 32 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ 20 ασθενείς -με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη- έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μιλώντας αμέσως μετά τον κο Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι τα 21 από τα σημερινά νέα κρούσματα προέρχονται από τα 263 άτομα που ήρθαν στην Ελλάδα με πτήσεις επαναπατρισμού από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη και από την αρχή τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο. Έκανε λόγο για μια υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να σκάσει και για δικαίωση των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν.

Σχετικά με την επιβολή των μέτρων, ο κος Χαρδαλιάς δήλωσε πως η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης μετακινήσεων, εστάλησαν 1,3 εκατ. sms, ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Ο κος Χαρδαλιάς διεμήνυσε ότι όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη