Άγονος ο διαγωνισμός για τον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου – Οίας

Δεν υπήρξε ενδιαφέρον, από πλευράς εργοληπτριών εταιρειών, για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό της Εγνατία ΑΕ, για την κατασκευή του οδικού δικτύου Αεροδρόµιο – Φηρά – Βουρβούλο – Οία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “ατλαντίς”, το καταβαλλόμενο τίμημα για την κατασκευή του έργου, δεν ήταν ικανοποιητικό για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες οπότε δεν υπήρξε συμμετοχή στον διαγωνισμό. Η Εγνατία ΑΕ αναμένεται να επαναπροκηρύξει το έργο με βελτιωμένους οικονομικούς όρους.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του σημερινού (13/11/2012) διαγωνισμού αντικείµενο του έργου είναι η βελτίωση/κατασκευή του οδικού δικτύου Αεροδρόµιο – Φηρά – Βουρβούλο – Οία στη νήσο Θήρα, που αποτελείται από τον βασικό άξονα µήκους 8,9 χλμ και πλάτους 6,50 μ και τις συνδετήριες οδούς των οικισµών Καρτεράδου, Βουρβούλου και Φηρών µήκους 3,9 χλμ και πλάτους 7,50 μ. Περιλαµβάνονται εργασίες χωµατουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και φωτισµού οδών.

Η εκτιµώµενη αξία του έργου χωρίς ΦΠΑ 7.650.000,00 €  (µε ΦΠΑ 8.874.000,00 €) και η προθεσµία εκτέλεσης 24 µήνες από την υπογραφή της σύµβασης.

Στο μεταξύ, όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το “ατλαντίς”, έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κατόχους ιδιοκτησιών που θίγονται από την κατασκευή του δρόμου και με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την οποία κηρύχθηκε αναγκαστική η απαλλοτρίωση εκτάσεων για την υλοποίηση του έργου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη