Σαντορίνη: Ακύρωση οικοδομικής άδειας για ανέγερση ξενοδοχείου στη Βλυχάδα

Δικαίωση για την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Ως αποφάσεις-σταθμό στα περιβαλλοντικά χρονικά της Σαντορίνης χαρακτηρίζει το τοπικό παράρτημα Θήρας της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού τις δύο πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που ακυρώνουν την οικοδομική άδεια για την ανέγερση ξενοδοχείου στη Βλυχάδα από την εταιρεία Μαρμάρι Α.Ε. Τα ισχυρά τεκμηριωμένα επιχειρήματα της ΕΛΛΕΤ, τα οποία αναγνώρισε η δικαστική κρίση, οδήγησαν σε μια απόφαση που δικαιώνει τους κόπους, την αγωνία, την προσπάθεια, την επιμονή, τη συνέπεια, τη δύναμη όλων όσων συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΛΕΤ Θήρας αναφέρει:

“Πριν λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκαν οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά με αριθμό 110/2022 και 111/2022 που αφορούν στην κατασκευή του ξενοδοχείου της εταιρείας Μαρμάρι Α.Ε. στην περιοχή της Βλυχάδας. Το δικαστήριο δικαιώνει την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ακυρώνει την οικοδομική άδεια 173/24-2-2009 της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Θήρας μαζί με τις πράξεις αναθεώρησης, ως μη νόμιμες.

Η οικοδομική άδεια 173/24-2-2009, σύμφωνα με την απόφαση, εκδόθηκε χωρίς να τηρηθούν βασικοί κανόνες δόμησης της πολεοδομικής νομοθεσίας. Το δικαστήριο έκρινε το μείζον: δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια σε μέρος όπου δεν υπάρχει επίσημος αναγνωρισμένος δρόμος. Τα εκτός σχεδίου γήπεδα δεν κατοχυρώνουν δικαίωμα να χτίζονται επειδή συνορεύουν με ιδιωτικούς ή αγροτικούς δρόμους.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό για τη Σαντορίνη, καθώς ουδέποτε υπήρξε τέτοια δικαίωση στην περιβαλλοντική ιστορία του νησιού μας. Τα ισχυρά τεκμηριωμένα επιχειρήματα της ΕΛΛΕΤ, τα οποία αναγνώρισε η δικαστική κρίση, οδήγησαν σε μια απόφαση που δικαιώνει τους κόπους, την αγωνία, την προσπάθεια, την επιμονή, τη συνέπεια, τη δύναμη όλων όσων συμμετείχαν για να φτάσουμε μέχρι εδώ.

Η καταστροφή του μοναδικού φυσικού τοπίου της Βλυχάδας ήδη συντελείται, με αυτή την απόφαση όμως η εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει την κατασκευή του ξενοδοχείου και ελπίζουμε ν ’ανοίξει ο δρόμος για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από την πολιτεία για την αποκατάσταση του τοπίου.

Σε μια χρονική περίοδο όπου η κοινωνία σπανίως ενώνεται για να καταφέρει στόχους, το μήνυμα που επιθυμούμε να φτάσει σε κάθε έναν και κάθε μία, είναι πως αν θέλουμε κάτι ν ’αλλάξει πρέπει όλοι ΜΑΖΙ με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον του τόπου μας να κινηθούμε, να πιστέψουμε, να ελπίσουμε γιατί κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Η συμμετοχή μας στην αλλαγή είναι προϋπόθεση για να επιτευχθεί οτιδήποτε, μικρό ή μεγάλο όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό.

Το Τοπικό Παράρτημα Θήρας αφιερώνει αυτή την πολύ σημαντική απόφαση στον πρόσφατα εκλιπόντα ιδρυτή της Ελληνικής Εταιρείας Κώστα Καρρά.”

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη