Σαντορίνη: Προβλήματα στη λειτουργία του ΧΑΔΑ

Ενημερώθηκε 30/8 – ώρα 18:30

Στα όριά του έχει φτάσει το τελευταίο διάστημα ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της Σαντορίνης, καθώς η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει τις χωματουργικές εργασίες διάστρωσης του χώρου έληξε και ο Δήμος Θήρας προκήρυξε όχι έγκαιρα νέο διαγωνισμό, για τον οποίο μάλιστα δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή της η Θηραϊκή Πολιτεία, η οποία καταγγέλλει ότι “η κατάσταση του ΧΑΔΑ είναι πλέον ορατή από τον κεντρικό δρόμο Φηρών-Πύργου, καθώς τα όρια αντοχής του έχουν εξαντληθεί”.

Την ίδια ώρα έντονη είναι και η δυσοσμία που αναδίδεται από τον ΧΑΔΑ προς πολλές περιοχές στα κεντρικά του νησιού, με τη συμβολή των δυτικών (κυρίως) ανέμων, κάνοντας ιδιαίτερα δυσάρεστη την εμπειρία όσων μένουν, εργάζονται ή περνούν από τη Μεσαριά, τον Καρτεράδο, τον Πύργο, ενίοτε και τον Μονόλιθο.

“Η άρνηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας χωροθέτησης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων όπως είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, θα φέρει δυστυχώς καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Θηραϊκή Πολιτεία, υπογραμμίζοντας την “ευθύνη που φέρουν και οι συμπράττουσες παρατάξεις Ρούσσου και Ορφανού, οι οποίες στηρίζουν τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής”.

Νεότερη ενημέρωση 30/8 – ώρα 18:30

Αναρτήθηκε σήμερα (30/8) στη Διαύγεια, η απόφαση Δημάρχου, με την οποία ανατέθηκε απευθείας στην επιχείρηση Βιδιάνος Βάλβης η “κατεπείγουσα παροχή υπηρεσίας χωματουργικών εργασιών διάστρωσης Χώρου Διάθεσης Απορριμμάτων Δήμου Θήρας”, έναντι 215,760 ευρώ (με ΦΠΑ). Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Θήρας, θα ακολουθήσει άμεσα η εγκατάσταση του εργολάβου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη