Παιδικοί σταθμοί-ΕΣΠΑ: Σε δόσεις η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher

Η διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Σαντορίνης

Εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων για τη δράση της ΕΕΤΑΑ “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2023-2024”, τις τελευταίες ώρες έχει γίνει γνωστό πως η ανακοίνωσή τους θα γίνεται σταδιακά, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων. 

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Θήρας επισημαίνει ότι για την κάλυψη των θέσεων μέσω voucher ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, η ειδική πλατφόρμα https://polsantorini.intellisoft.gr για την υποβολή του voucher θα ανοίξει αφού ανακοινωθούν όλα τα αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ. Όταν η ΕΕΤΑΑ γνωστοποιήσει επισήμως το χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανά ΑΦΜ, ο ΟΚΜΠ του Δήμου Θήρας θα ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του και την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας για την υποβολή των voucher. Σημειώνεται ότι η επιλογή για την κάλυψη των θέσεων μέσω αξίας τοποθέτησης (voucher) θα γίνει με τηρούμενη σειρά προτεραιότητας υποβολής του voucher στη σχετική πλατφόρμα.

Στα αρχεία “Δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη” και “Οδηγίες για τη χρήση του Preschool” (σελ. 23-28) υπάρχουν οδηγίες για την υποβολή της αξίας τοποθέτησης (voucher). Σημειώνεται ότι οι γονείς που υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, κατά την περίοδο 10-31/5, είναι ήδη χρήστες της εφαρμογής.

Περαιτέρω ορίζεται πως τα υποχρεωτικά απαραίτητα δικαιολογητικά υποβολής στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι τα εξής:
1. Αξία τοποθέτησης voucher σε αρχείο pdf
2. Κατάσταση υγείας του παιδιού, συμπληρωμένη απαραιτήτως από παιδίατρο. Tο έντυπο χορηγείται από το γραφείο του Οργανισμού ή από την ιστοσελίδα του Οργανισμού ή από τα Χρήσιμα έγγραφα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι γονείς που είχαν υποβάλει αίτηση μοριοδότησης έως 31/5/2023, μπορούν να ανεβάσουν στην εφαρμογή το ίδιο έγκυρο συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο έντυπο από την/τον παιδίατρο.
3. Φωτοαντίγραφο από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού (μόνο τα στοιχεία και τα εμβόλια).
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου 6μήνου), όπου θα εμφανίζεται απαραιτήτως το παιδί, για το οποίο γίνεται η αίτηση. Οι γονείς που είχαν υποβάλει αίτηση μοριοδότησης έως 31/5/2023, μπορούν να ανεβάσουν στην εφαρμογή το ίδιο.

Προσοχή! Υποβολές στην εφαρμογή που δεν θα έχουν την αξία τοποθέτησης (voucher) σε μορφή pdf θα απορρίπτονται.

Προσοχή! Θα πρέπει να υποβληθεί οπωσδήποτε το voucher και όχι η εκτύπωση που δείχνει ότι λάβατε voucher. Στην ειδική εφαρμογή για τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ, όπου γίνεται σύνδεση με τους κωδικούς taxisnet του αιτούντος γονέα, όταν πατήσετε στο πλαίσιο που αναγράφει: “εκτύπωση voucher” αυτόματα αποθηκεύεται στη συσκευή σας το αρχείο pdf με την αξία τοποθέτησης (voucher). Αυτό είναι το voucher που πρέπει να υποβληθεί!

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη