Δημοτικές Εκλογές ’23: Στις 10/9 η ανακήρυξη συνδυασμών και υποψηφίων

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μετά από δημόσια συνεδρίαση από το οικείο πρωτοδικείο. Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών, τα Πρωτοδικεία κοινοποιούν αμέσως στους οικείους περιφερειάρχες τις αποφάσεις με τις οποίες ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί. Ακολούθως, οι περιφερειάρχες θεωρούν και αποστέλλουν σε κάθε δήμο πίνακα των συνδυασμών και των υποψηφίων που έχουν ανακηρυχθεί, προκειμένου οι οικείοι δήμαρχοι να καταρτίσουν το πρόγραμμα εκλογής.

Στην περίπτωση του Δήμου Θήρας, το οικείο πρωτοδικείο είναι αυτό της Νάξου. Οι τέσσερις διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου είναι ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος με τη “Θηραϊκή Πολιτεία”, ο νυν Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας με το “Σαντορινιό Όραμα”, ο Μανόλης Ορφανός με το “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” και η Μαρία Αργυρού με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Η Θηραϊκή Πολιτεία ανακοίνωσε ότι κατέθεσε πλήρες ψηφοδέλτιο, με τον μέγιστο αριθμό των 185 υποψηφιοτήτων.

“Πλήρες ψηφοδέλτιο με αναλογική εκπροσώπηση όλων των χωριών της Σαντορίνης και με ισχυρή αντιπροσωπευτική παρουσία της Θηρασιάς”, έχει καταθέσει και το Σαντορινιό Όραμα, κατά δήλωση του Αντώνη Σιγάλα, χωρίς να προσδιορίζεται ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων που δηλώθηκαν.

Η παράταξη “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” κατέθεσε επίσης το ψηφοδέλτιό της, χωρίς κι αυτή να έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των υποψηφίων της.

Σε ειδική εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκε επίσης το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη