Santo Wines: Παρά τις προκλήσεις, η χρονιά έχει προϋποθέσεις για κρασιά υψηλής ποιότητας

Η φετινή παραγωγή έπιασε μόλις το 30% του μέσου όρου

Οι πολλές προκλήσεις, με καλής ποιότητας αλλά δυσεύρετα σταφύλια, που θα δώσουν κρασιά αντάξια της υψηλής ποιότητας των κρασιών της Σαντορίνης και με αντοχή στο χρόνο, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του φετινού τρύγου, σύμφωνα με τον επικεφαλής οινολόγο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων-Santo Wines, Νίκο Βαρβαρήγο.

Η φετινή ημερομηνία έναρξης του τρύγου ήταν καθυστερημένη, με πολύ μικρή παραγωγή για τους αμπελώνες που έφτασε μόλις το 30%, σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο παραγωγής.

Ο χειμώνας ήταν ήπιος, με λιγοστές βροχοπτώσεις, η άνοιξη κρύα, ενίοτε με παγετό και αρκετές βροχές και το καλοκαίρι τυπικό νησιώτικο, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, καύσωνες τον Ιούλιο και αρκετή υγρασία.

Οι βασικές προκλήσεις ήταν η ανομβρία, οι ισχυροί βοριάδες, η χαλαζόπτωση, οι βροχές την άνοιξη που έφεραν περονόσπορο και οι καύσωνες με την υγρασία το καλοκαίρι. Με τις απαραίτητες οδηγίες φυτοπροστασίας προς τα μέλη της ΕΣΘΠ και με αυστηρή διαλογή των λιγοστών σταφυλιών, οι φετινές Σαντορίνες αναμένεται να είναι αρωματικές, με έντονη οξύτητα, ορυκτότητα, εντάσεις και πλούσιο σώμα. Ως αποτέλεσμα, η χρονιά έχει προϋποθέσεις για κρασιά με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη