Δημοτικές Εκλογές ’23 – Σαντορίνη: Οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι ανά κοινότητα

Εκτός του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, οι εκλογείς της Σαντορίνης θα κληθούν στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου να αναδείξουν και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων.

Στις Δημοτικές Κοινότητες Εμπορείου και Μεσαριάς, που είναι οι δύο άνω των 2.000 κατοίκων, τα τοπικά συμβούλια θα είναι 5μελη και Πρόεδρος θα οριστεί ο πρώτος τοπικός σύμβουλος σε σταυρούς από τον συνδυασμό του νέου Δημάρχου. Στις υπόλοιπες δώδεκα Δημοτικές Κοινότητες (Ακρωτηρίου, Βόθωνα, Βουρβούλου, Έξω Γωνιάς, Επισκοπής Γωνιάς, Ημεροβιγλίου, Θήρας, Θηρασίας, Καρτεράδου, Μεγαλοχωρίου, Οίας και Πύργου), με πληθυσμό από 201 έως 2.000 κατοίκους, τα τοπικά συμβούλια θα είναι 3μελή και Πρόεδρος θα οριστεί ο τοπικός σύμβουλος του συνδυασμού που θα λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στη συγκεκριμένη δημοτική κοινότητα.

Οι τέσσερις συνδυασμοί που συμμετέχουν στις εκλογές του Δήμου Θήρας έχουν καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά τους και ανακηρύχθηκαν επισήμως την Κυριακή 10/9 από το Πρωτοδικείο Νάξου, μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους τους.

Η Θηραϊκή Πολιτεία (Ν. Ζώρζος), το Τωρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά (Μ. Ορφανός) και το Σαντορινιό Όραμα (Α. Σιγάλας) κατεβάζουν και οι τρεις τον μέγιστο αριθμό υποψήφιων δημοτικών συμβούλων (63 έκαστος), όμως η εικόνα διαφοροποιείται στις υποψηφιότητες των δημοτικών κοινοτήτων.

Εκεί, μόνο στα ψηφοδέλτια της Θηραϊκής Πολιτείας αξιοποιείται ο μέγιστος αριθμός των υποψηφιοτήτων (από 13 σε Μεσαριά και Εμπορείο και από 8 στις υπόλοιπες δώδεκα δημοτικές ενότητες). Η παράταξη Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά δεν κατάφερε να φτάσει τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων για τα τοπικά συμβούλια σε Ακρωτήρι, Βουρβούλο, Έξω Γωνιά, Ημεροβίγλι και Μεγαλοχώρι. Το ίδιο και το Σαντορινιό Όραμα που υπολείπεται ακόμα περισσότερο σε υποψήφιους για τα τοπικά συμβούλια Βόθωνα, Βουρβούλου, Έξω Γωνιάς, Επισκοπής Γωνιάς, Ημεροβιγλίου, Θηρασιάς, Μεσαριάς, Οίας και Πύργου. Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση που συμμετέχει στις εκλογές με συνολικά 33 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και 26 υποψήφιους τοπικούς συμβούλους, σε έξι από τις δεκατέσσερις δημοτικές κοινότητες δεν έχει καν παρουσία (Βόθωνα, Έξω Γωνιά, Ημεροβίγλι, Καρτεράδο, Μεγαλοχώρι, Μεσαριά).

Δείτε αναλυτικά τους υποψήφιους όλων των συνδυασμών ανά κοινότητα.

 

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη