Πύργος: κοινή εκδήλωση για το κόψιμο της πίτας

Από αριστερά: Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου Χριστόφορος Ζώρζος, ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος,  ο  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Εστία Πύργου Καλλίστης”  Μάκης Ζώρζος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Ευάγγελος Νομικός

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Κοινότητας Πύργου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Εστία Πύργου Καλλίστης”.

Στον Πύργο, η κοπή της πίτας των φορέων του χωριού, πραγματοποιείται από κοινού στο πλαίσιο της γενικότερης αντίληψης για κοινές δράσεις και συνέργειες που έχει επικρατήσει στους Πυργιανούς.

Στους παριστάμενους μίλησαν και ευχήθηκαν οι Πρόεδροι  της Τοπικής Κοινότητας Πύργου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Εστία Πύργου Καλλίστης”. Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Θήρας ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί και στην προσπάθεια που καταβάλλεται να στραφούν τα φώτα της “θετικής δημοσιότητας” στη Σαντορίνη και να ενισχυθούν τα τοπικά προϊόντα, μέσα από την πρωτοβουλία 2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Εστία Πύργου Καλλίστης” κ. Μάκης Ζώρζος ανακοίνωσε ότι η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2013 και θα ενταχθεί στις δράσεις του ΕΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη