Σέριφος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά μετά από ολονύχτια μάχη

Πύρινο εφιάλτη έζησε όλη τη νύχτα το νησί της Σερίφου, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 29/6 σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στο Λιβάδι, και η οποία επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Στο νησί επιχειρούσαν αρχικά 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του Δήμου Σερίφου, ενώ μέχρι να νυχτώσει γίνονταν εναέριες ρίψεις από δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στις 11 το βράδυ η πυροσβεστική δύναμη ενισχύθηκε με 7 πυροσβέστες και 3 οχήματα από Σύρο, ενώ στις 3 τα ξημερώματα έφτασαν και 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα από τον Πειραιά. Με το πρώτο φως της ημέρας στην αεροπυρόσβεση ενεργοποιήθηκε και πάλι ένα ελικόπτερο.

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, το πρωί της Κυριακής η πυρκαγιά ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο, παρά μόνο με διάσπαρτες εστίες εντός των καμένων περιοχών στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, έχοντας πάντως περάσει, σύμφωνα με μαρτυρίες, από διάσπαρτες οικίες, αποθήκες και ξωκλήσια.

Διαφήμιση

“Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο σε όλα τα σημεία. Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση. Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε”, δήλωσε νωρίς το πρωί στο Mega ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

Για προληπτικούς λόγους, από το απόγευμα του Σαββάτου είχαν σταλεί τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση οκτώ οικισμών, ώστε να μην εγκλωβιστούν οι κάτοικοι ή να κινδυνέψουν από την εισπνοή του πυκνού καπνού που είχε σκεπάσει την περιοχή. Ειδικότερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Θυμίζουμε ότι οι Κυκλάδες παραμένουν και σήμερα Κυριακή 30/6 σε πολύ υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς (κατηγορία 4).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη