Δράση και εξωστρέφεια στο Ημεροβίγλι από τον νεοσύστατο Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο

Με βασικό του σύνθημα ότι “ο τόπος μας προοδεύει όταν όλοι φροντίζουμε και νοιαζόμαστε γι’ αυτόν”, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ημεροβιγλίου έχει ξεκινήσει δυναμικά τη δράση του, με στόχο την προαγωγή της κοινωνικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ευημερίας της τοπικής κοινότητας.

Στις άμεσες προτεραιότητες του συλλόγου είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και προς αυτή την κατεύθυνση στο επίκεντρο της προσοχής του βρίσκονται δύο βασικά θέματα:

α) η αποτελεσματική αποκομιδή των σκουπιδιών, για μια πιο ευχάριστη και υγιή καθημερινότητα για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες,
β) η ρύθμιση της κυκλοφορίας εντός του παραδοσιακού οικισμού, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν το γραφικό περιβάλλον χωρίς κινδύνους και ενοχλήσεις.

Σε αγαστή συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Ημεροβιγλίου, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή ιδεών και προβληματισμών για τα θέματα που απασχολούν το χωριό, ενώ από την πλευρά του ο Σύλλογος και η Κοινότητα ενημέρωσαν για τις κινήσεις που έχουν γίνει προς την αντιμετώπισή τους.

Προκειμένου να βοηθηθεί στην καταγραφή όλων των αναγκών και προβλημάτων στο χωριό, ο Σύλλογος ζητά από τους κατοίκους να δηλώνουν μέσω της ιστοσελίδας www.imerovigli.info, στην ενότητα “Καταγραφή βλαβών” (στο κάτω μέρος όλων των σελίδων), οποιαδήποτε βλάβη ή πρόβλημα πέφτει στην αντίληψή τους, ώστε στη συνέχεια να δρομολογούνται οι ανάλογες ενέργειες για την επίλυσή τους.

Στα προσεχώς δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ημεροβίγλι
Από την παραπάνω σελίδα αλιεύσαμε και τις πρώτες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος μαζί με την Κοινότητα στο Ημεροβίγλι τις επόμενες ημέρες στον προαύλιο χώρο της κοινοτικής αίθουσας.

Σάββατο 10/8, ώρα 20:30 | Μνήμες από ρεμπέτικο, λαϊκό και παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι με τους Μανώλη Φύτρο, Σπύρο Πανταζή και Σοφία Χριστάκου.
Σάββατο 31/8, ώρα 20:00 | Νησιώτικο γλέντι με το μουσικό σχήμα του Γιάννη Βαρβαρήγου.

Για τις εκδηλώσεις θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες σε ξεχωριστά άρθρα.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη