Παρίσι 2024 – Ο απολογισμός της Δευτέρας 29/7 και το πρόγραμμα της Τρίτης 30/7 για την ελληνική αποστολή

Άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου - Έμεινε στην 8άδα η Γκουντούρα - Συνεχίζουν στους 16 Σάκκαρη και Τσιτσιπάς - Στα ημιτελικά Παπακωνσταντίνου/Γαϊδατζής

Στην κωπηλασία, οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής αγωνίστηκαν στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών στην Ολυμπιακή Ρεγκατα του Παρισιού, τερμάτισαν στην πρώτη θέση και πέρασαν πανηγυρικά στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί πλέον το μεσημέρι της Τετάρτης 31/7, διεκδικώντας την πρόκριση του στον μεγάλο τελικό.

Στην κολύμβηση, στα 100 μ. ελεύθερο, ο Δημήτρης Μάρκος έμεινε μακριά από τον καλό και με χρόνο 08:01:47 τερμάτισε 7ος στην δεύτερη προκριματική σειρά και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Στην ξιφασκία, η Δώρα Γκουντούρα πάλεψε κόντρα στη χάλκινη Ολυμπιονίκη του Τόκιο και νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Μανόν Απιτί-Μπρουνέ από τη Γαλλία, ωστόσο έχασε στα σημεία με 15-13 και δεν κατάφερε να προκριθεί στις 4 της ημιτελικής φάσης. Νωρίτερα είχε κερδίσει με 15-3 την Μπρινταμούρ από τον Καναδά και με 15-7 τη Γαλλίδα Σεσίλια Μπερντέρ, φτάνοντας ως τις 8 καλύτερες του τουρνουά.

Στο τένις, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον γύρο των 16, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-2, 6-1) της Κινέζας Γιουάν Γιουέ, έπειτα από 1 ώρα και 6 λεπτά αγώνα. Στους 16 προκρίθηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κέρδισε με 2-0 σετ (6-1, 6-2) τον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς σε λιγότερο από μία ώρα. Οι δυο Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν και ως δίδυμο στο μικτό διπλό αλλά ηττήθηκαν από τους Ολλανδούς Κόλχοφ και Σουρς με 2-0 σετ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των αγώνων.

Στον τελικό των 100μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου κατετάγη τέταρτος με χρόνο 52,41, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για 2 εκατοστά του δευτερολέπτου. Είναι η καλύτερη θέση Έλληνα κολυμβητή σε πισίνα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Το πρόγραμμα της Τρίτης 30/7

Κωπηλασία

11:00 | Προημιτελικά μονό σκιφ ανδρών – Στέφανος Ντούσκος

Μπάσκετ ανδρών

12:00 | Ισπανία – Ελλάδα για τη 2η αγωνιστική του Α’ Ομίλου

Τένις

Από 13:00 | Φάση των 16 Μονό γυναικών: Μαρία Σάκκαρη – Μάρτα Κόστγιουκ (Ουκρανία) – Ο αγώνας είναι ο 2ος στη σειρά
Από 13:00 | 1ος γύρος Διπλό Γυναικών Μαρία Σάκκαρη/Δέσποινα Παπαμιχαήλ – Κόλινς / Κράφτσικ (ΗΠΑ) – Ο αγώνας είναι ο 4ος στη σειρά

Κολύμβηση

14:08| Προκριματικοί 4×200μ. ελεύθερο ανδρών (Δημήτρης Μάρκος/ Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης/ Κωνσταντίνος Στάμου/ Ανδρέας Βαζαίος)

Ιστιοπλοΐα

15:07 | Βύρωνας Κοκκαλάνης

Υδατοσφαίριση ανδρών

20:30 | Μαυροβούνιο – Ελλάδα για τη 2η αγωνιστική του Α’ Ομίλου


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη