Παρίσι 2024 – Ο ελληνικός απολογισμός της Παρασκευής 9/8 και το πρόγραμμα του Σαββάτου 10/8

Το χάλκινο μετάλλιο που έφερε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ μετά τον θρίαμβό του στα ρεπεσάζ των 86 κιλών της ελευθέρας πάλης ξεχωρίζει στον απολογισμό της 14ης ημέρας του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη για την ελληνική αποστολή.

Πιο αναλυτικά:

Μαραθώνια κολύμβηση
Ο Άλκης Κυνηγάκης ταξίδεψε στο Παρίσι με υψηλές βλέψεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, τα έδωσε όλα, αλλά δεν μπόρεσε να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα, όπως στο Τόκιο. Ο 26χρονος Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε στη 10η θέση σε 1:52:37,2, δίνοντας μία τεράστια μάχη στα νερά του Σηκουάνα.

Πηγή: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο αθλητής του Σπύρου Γιαννιώτη συμμετείχε στο προπορευόμενο γκρουπ μέχρι περίπου τα μισά της κούρσας και έφτασε μέχρι και την πέμπτη θέση, αλλά στη συνέχεια έμεινε λίγο πιο πίσω και δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Πάλη
Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έπαιξε με ανώτερο αντίπαλο και ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα του στη φάση των
“16”, στην κατηγορία των 74 κιλών της ελευθέρας πάλης, με 8-2 από τον Βίκτορ Ρασάντιν από το Τατζικιστάν και αποκλείστηκε.

Έχοντας περάσει από τα ρεπεσάζ, όπου επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία του Αυστραλού Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς με 10-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τον μικρό τελικό, ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ διεκδίκησε και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο νικώντας τον Μάιλς Ναζέμ Άμιν από το Σαν Μαρίνο με 5-4.

Πόλο ανδρών
Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών κατόρθωσε να αφήσει πίσω της τη σοκαριστική ήττα από τη Σερβία, στα προημιτελικά, και να νικήσει μετά από καλή εμφάνιση την Αυστραλία με 15-9, εξασφαλίζοντας ένα πλασάρισμα στην εξάδα του τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της κατάταξης το πρωί της Κυριακής (11/8, 10:00), με αντίπαλο την -εξίσου απογοητευμένη από τον αποκλεισμό της- Ισπανία.

Καλλιτεχνική κολύμβηση
Στην 8η θέση της βαθμολογίας στο τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτου της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ανέβηκαν Ευαγγελία Πλατανιώτη – Σοφία Μαλκογεώργου, με 250,4584 βαθμούς. Αρχικά βαθμολογήθηκαν με 210,9384 βαθμούς και πήραν την 13η θέση, αλλά κατατέθηκε ένσταση η οποία έγινε δεκτή και διορθώθηκε η βαθμολογία.

Την καλύτερη βαθμολογία στο Τεχνικό -που μετράει κατά 50% για την τελική κατάταξη και τα μετάλλια- πήραν οι Κινέζες αδερφές Γουάνγκ με 276,7867 βαθμούς, τη 2η οι αδερφές Αλεξανδρή για την Αυστρία με 267,2533 β. και την τρίτη οι Ολλανδές Β. και Ν. Ντεμπρόβερ με 264,7066 β.

Από τη 2η θέση και κάτω και μέχρι την 8η, όλες είναι κοντά στη βαθμολογία, κάτι που προδιαθέτει για έναν ανταγωνιστικό τελικό στο Ελεύθερο (Σάββατο 11/8 στις 20:30) και δίνει ελπίδες για διάκριση και στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 10/8 για την Team Hellas έχει ως εξής:

Υδατοσφαίριση Γυναικών
10:00 | Ελλάδα – Καναδάς – Αγώνας για 7η-8η θέση

Στίβος
20:30 | Ελίνα Τζένγκο – Τελικός ακοντισμού

Καλλιτεχνική Κολύμβηση

20:30 | Ε. Πλατανιώτη / Σ. Μαλκογεώργου – Ντούετο Ελεύθερο


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη