Γαστρονόμος: Η πορεία της Σαντορίνης μας δίδαξε το “συνανταγωνίζεσθαι”

 

Το πάνελ της Σαντορίνης στη HORECA – Από αριστερά: Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Ματθαίος Δημόπουλος, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, Γιώργος Πίττας, Βασίλης Ζαχαράκης

Ιδιαίτερα σημαντική και κολακευτική αναφορά στη Σαντορίνη από τον “γαστρονόμο online” της Καθημερινής.  Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος, στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του με τίτλο “Ελληνικό πρωινό, η ευφραντική συνιστώσα στον τουρισμό”, γράφει για τη συμμετοχή και την παρουσία της Σαντορίνης στην έκθεση HORECA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου “Ελληνικό Πρωινό”.

Η Σαντορίνη που συμμετείχε με το βαρύ της δυναμικό, σε πρόσωπα και προϊόντα, είχε να πει πολλά για την έως τώρα πορεία της. Ήταν όμως και η μόνη που είδαμε να κάνει χρήση στο πρωινό της επωνύμων προϊόντων από τα γύρω νησιά. Επιτέλους, για τις Κυκλαδες, μια ακομπλάριστη οικονομική και όχι οικονομίστικη συμπεριφορά, που ξέφυγε από την αλεστική μηχανή του τοπικισμού. Οφείλουμε να τη χρεώσουμε σε φωτισμένα μυαλά όπως του σεφ Βασίλη Ζαχαράκη, του σκαπανέα της σύγχρονης εστίασης Γιώργου Χατζηγιαννάκη, του ξενοδόχου Κώστα Κωνσταντινίδη κ.ά. Καθόλου τυχαία και η αναφορά του δημάρχου στην κεφαλαιοποίηση της ως τώρα προεργασίας στο γαστρονομικό κομμάτι και στην ανάγκη προστασίας του αδόμητου σαντορινιού περιβάλλοντος και του αγροτικού τοπίου.

Η πορεία της Σαντορίνης μας δίδαξε το “συνανταγωνίζεσθαι”. Μας έδειξε τον δρόμο του διπτύχου:
– Πρώτα αγωνίζομαι για να φτιάξω την πίτα.
– Ύστερα ανταγωνίζομαι για να κερδίσω το κομμάτι που μου αναλογεί στην πίτα.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
http://www.gastronomos.gr/gastrologies/3505/Elliniko-proino-i-eufrantiki-sunistosa-ston-tourismo

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη