Σαντορίνη: “In the View” στο Κέντρο Φωτογραφίας Καστελάνα

Το Κέντρο Φωτογραφίας Καστελάνα, στο Καστέλι του Πύργου Σαντορίνης, παρουσιάζει αυτό το διάστημα και μέχρι τις 5/10 την έκθεση In the View, με έργα της Βρετανίδας φωτογράφου Liz Nicol.

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αποτελείται από έργα που δημιούργησε η καλλιτέχνης στη Σαντορίνη κατά την πρόσφατη παραμονή της στο Καστελάνα ως artist-in-residence. Τα έργα με τίτλο “Tree scribes” δημιουργούνται μέσα στις φυλλωσιές δένδρων με καταγραφές των φωτοσκιάσεων που αποτυπώνονται σε χαρτί επικαλυμμένο με χημικές ουσίες. Το αποτέλεσμα είναι μια μπλε εκτύπωση, η κυανοτυπία.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τρεις σειρές με μικρές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και κυανοτυπίες από τα ηφαίστεια στη Νίσυρο, την Αίτνα και τον Βεζούβιο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της έκθεσης στις παράλληλες δράσεις Ηφαίστεια 2024.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 10:00 έως τις 20:00.

Πρόσκληση
Το Κέντρο Φωτογραφίας Καστελάνα σας προσκαλεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, να γνωρίσετε την Liz Nicol, κλείνοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων 2024 με ένα ποτήρι κρασί.


Η Liz Nicοl είναι φωτογράφος και πανεπιστημιακός που ζει και εργάζεται στο Exeter της Βρετανίας και στη Βενετία. Πρόσφατα έργα της έχουν θέμα “τοπία σύγκρουσης”, συμπεριλαμβανομένων των τοπίων μνήμης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (Γαλλία και Βέλγιο), του πολιτικά αμφισβητούμενου χώρου της Πράσινης Γραμμής (Κύπρος) και του ευαίσθητου οικολογικού περιβάλλοντος των αλυκών της λιμνοθάλασσας της Βενετίας.

Οι εικόνες της δημιουργούνται με ή χωρίς φωτογραφική μηχανή. Χρησιμοποιεί ασπρόμαυρο φιλμ (αναλογική μηχανή) ή εφαρμόζει την ιστορική διαδικασία της μπλε εκτύπωσης, την κυανοτυπία.

Διδάσκει φωτογραφία για πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, όπου διηύθυνε τη Σχολή Καλών Τεχνών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθιέρωσε τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στη φωτογραφία και ανέπτυξε διεπιστημονικά προγράμματα που αποτελούν πηγή πληροφοριών για την πρακτική της.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη