Ευρεία σύσκεψη για τις λιμενικές υποδομές και την κρουαζιέρα

Με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων πλευρών πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, σύσκεψη για τις λιμενικών υποδομές της Σαντορίνης καθώς και για τα θέματα της κρουαζιέρας στον Πειραιά.

Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επισκευών στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού καθώς και προτάσεις για περαιτέρω βελτιώσεις στον Αθηνιό και το Αμμούδι.

Έγινε εκτενής αναφορά σε πνεύμα αλληλοκατανόησης το ζήτημα του προγραμματισμού των δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων ώστε να μην υπάρχει στο μέτρο του δυνατού ταυτόχρονες αφίξεις στον όρμο των Φηρών.

Εκ μέρους της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας & Φορέων Ναυτιλίας ετέθη το θέμα της κατασκευής δεύτερου τελεφερίκ και συζητήθηκαν διεξοδικά οι διάφορες πτυχές του πολυδιάστατου αυτού ζητήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, ο Γενικός Γραμματέας καθηγητής κ. Κώστας Μουτζούρης και ο Διευθυντής Λιμενικών Υποδομών, Πλοίαρχος κ. Νικόλας Σπανός.

Από τον Δήμο Θήρας ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γεώργιος Δαρζέντας

Από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας & Φορέων Ναυτιλίας οι κ.κ. Μιχαήλ Λάμπρος, Αντώνης Καλούδης, Ιωάννης Ευσταθίου και Γεώργιος Κουμπενάς.

Από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) οι κ.κ. Μιχαήλ Σακέλης και Διονύσης Θεοδωράτος.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη