Ampelos 2013: μεγαλώνει το ενδιαφέρον, εντός και εκτός

Διευρύνεται διαρκώς το ενδιαφέρον, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Ampelos 2013, που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, 30-31 Μαΐου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός.

Το επιστημονικό πρόγραμμα βρίσκεται στην τελική φάση κατάρτισής του και σύμφωνα με τους οργανωτές θα περιλαμβάνει περισσότερες από 70 παρουσιάσεις, προφορικές και posters, ενώ θα υπάρχει και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Στο ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 προσκλήθηκε, θα παρευρεθεί και θα είναι το Τιμώμενο Πρόσωπο η κα Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα. Η Διεθνής Επιστημονική Προγράμματος και οι διοργανωτές του ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 επιθυμούν, με την ενέργεια αυτή, να αποδώσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο που χαρτογράφησε τον Ελληνικό Αμπελώνα και που υπερασπίσθηκε και κατοχύρωσε 27 Ελληνικές ονομασίες προελεύσεως με νεότερη αυτή του Vinsanto. Τον άνθρωπο που οραματίστηκε και αγωνίσθηκε αποτελεσματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την αμπελουργική οικονομία του τόπου μας, τον κλάδο και τους ανθρώπους του.

Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2013 είναι συνέχεια ανάλογων συμποσίων που είχαν πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη το 2003 και 2006. Από τότε οι εξελίξεις στον παραγωγικό αμπελώνα, την οινοποιητική τεχνική και τεχνολογία και τη διεθνή αγορά οίνου έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον αμπελο-οινικό τομέα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το Ampelos 2013 είναι ένα ακόμα συνέδριο, στο πλαίσιο της γνωστής σειράς των αγροτικών συνεδρίων του νησιού, που διοργανώνονται από το 2002 με πρωτοβουλία της Ηλιότοπος Συνέδρια και με συνδιοργανωτή την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη