Βανδαλισμός σεισμολογικού σταθμού

Πρωτοφανές περιστατικό, για τα δεδομένα της Σαντορίνης, συνέβη τις περασμένες ημέρες όταν άγνωστος ή άγνωστοι επιχείρησαν να καταστρέψουν ένα από τα σεισμόμετρα που είναι εγκατεστημενα στο νησί από το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου της Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ).

Η διακοπή της εκπομπής των σημάτων του συγκεκριμένου σεισμομέτρου έγινε αμέσως αντιληπτή από τους επιστήμονες, που παρακολουθούν σε 24ωρη βάση όλο το σεισμολογικό δίκτυο του νησιού. Αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε προκληθεί βλάβη που απαιτούσε επιτόπια επισκευή. Όταν όμως ο καθηγητής κ. Κώστας Παπαζάχος πήγε στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το σεισμόμετρο, στην περιοχή του Μονολίθου, διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν παραβιασμένη και το σεισμόμετρο βανδαλισμένο.

Το σεισμόμετρο πλέον επαναλειτουργεί αλλά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η συγκεκριμένη ενέργεια καθώς είναι πρώτη φορά που έχουν προκληθεί φθορές από ανθρώπινο χέρι σε ένα από τα δεκάδες όργανα παρακολούθησης του ηφαιστείου που είναι εγκατεστήμενα στο νησί ήδη από το 1995.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη