Σε αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το δρόμο της Οίας

Με την υποβολή υπομνημάτων συνεχίζεται η εκδίκαση της προσφυγής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την οποία κηρύχθηκε αναγκαστική η απαλλοτρίωση έκτασης συνολικού εμβαδού 83.286,2 τ.μ. για την υλοποίηση της οδού “Αεροδρόμιο-Φηρά-Βουρβούλο- Οία Ν. Θήρας”.

Όπως είναι γνωστό το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη αποφασίσει την αναστολή της έναρξης εργασιών της κατασκευής του έργου, μέχρι την οριστική εκδίκαση της προσφυγής κάνοντας δεκτή τη σχετική αίτηση που είχαν καταθέσει 12 κάτοχοι ιδιοκτησιών που θίγονται από την κατασκευή του έργου.

Στην πολυσέλιδη αίτηση ακυρώσεως που έχει κατατεθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήδη από τον Ιούλιο του 2012, οι προσφεύγοντες επικαλούνται μια σειρά τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση της Περιφέρειας για αναγκαστική απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών από τις οποίες θα διέλθει ο αυτοκινητόδρομος.

Στο μεταξύ ένα ακόμα δημοσίευμα στο www.andro.gr με τίτλο “Απίστευτο και όμως Σαντορινιό” έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι ο νέος δρόμος θα επιφέρει ανυπολόγιστες καταστροφές στο περιβάλλον και στον αμπελώνα του νησιού. Πρόκειται για άρθρο του Κωνσταντίνου Λαζαράκη του μοναδικού Έλληνα ανάμεσα στους 301 Masters of Wine ανά τον πλανήτη και ενός από τους 10 Directors του Institute of Masters of Wine, που εδρεύει στο Λονδίνο και ο οποίος αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχει το έργο στο νησί γράφει “Δεν θέλουμε πιο πολλούς τουρίστες, θέλουμε ποιοτικούς τουρίστες. Θέλουμε τους τουρίστες που εκτιμούν το παραδοσιακό, το γευστικό, το σπάνιο, το όμορφο, ακόμη και αν τους πάρει λίγα παραπάνω λεπτά της ώρας να φτάσουν στην Οία.”

Το πλήρες κείμενο του άρθρου είναι διαθέσιμο εδώ: http://www.andro.gr/apopsi/apisteuto-ki-omws-santorinio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη