Συναυλίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ηρακλείου σε Πύργο και Φηρά

Δύο συναυλίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 4/9 στην κεντρική πλατεία του Πύργου και το Σάββατο 5/9 στην κεντρική πλατεία των Φηρών.

Οι συναυλίες αρχίζουν στις 21:30 και είναι δωρεάν για το κοινό. Αποτελούν συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης “Το Αρκάδι”.

Η ιστορία της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου
Η Δημοτική Φιλαρμονική Ηρακλείου ήταν συνδεδεμένη αρχικά με τους φιλοπρόοδους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου, το 1932 η λειτουργία της εντάχθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, ενώ το 1940 διακόπηκε λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1948 η δημοτική αρχή αποφάσισε την αναδιοργάνωση της φιλαρμονικής, την οποία ανέλαβε ο Αρχιμουσικός και σολίστ-καθηγητής βιολιού Μηνάς Τζωρτζάκης, δημιουργώντας ικανούς και άρτια εκπαιδευμένους μουσικούς για την επάνδρωσή της. Ο σημερινός διευθυντής Λεωνίδας Τζωρτζάκης καθιέρωσε συνεργασίες με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε ένα κοινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική της μουσικής ακαδημίας της Μόσχας, τη συμμετοχή της στο δεκαήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης της Μόσχας, αλλά και τις συναυλίες της με καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. Σήμερα η Φιλαρμονική μπορεί να ανταποκριθεί και στις πιο μεγάλες καλλιτεχνικές απαιτήσεις, καθώς περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της πλήρως ανανεωμένο πρόγραμμα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη