Διακήρυξη περί μίσθωσης ακινήτου από τον Δήμο

Ο Δήμαρχος Θήρας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε μειοδοτική δημοπρασία με σφραγισμένες προσφορές η μίσθωση από το Δήμο ακινήτου, που θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, με τους εξής όρους:

Άρθρο 1
Η δημοπρασία θα είναι μειοδοτική, με σφραγισμένες προσφορές και θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Θήρας ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστεί από το Δήμαρχο με αποστολή προσκλήσεων στους ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα θα κριθούν κατάλληλα από την επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας.

Άρθρο 2
Το υπό μίσθωση ακίνητο πρέπει να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων Φηρών Θήρας και κοντά στο Δημαρχείο (σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη των 200  μέτρων), να είναι εύκολο στην πρόσβαση με όχημα και να είναι εμβαδού επιφανείας τουλάχιστον 80,00 τ.μ.

Άρθρο 3
Το ακίνητο πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να διαθέτει χώρους κατάλληλους για τη στέγαση των Υπηρεσιών που λειτουργούν στο Δήμο. Το ακίνητο πρέπει να είναι αποπερατωμένο και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δήμο Θήρας μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί στην απόφαση έγκρισης πρακτικών της δημοπρασίας και θα αναγράφεται στη σύμβαση μίσθωσης. Τυχόν εργασίες διαμόρφωσης που θα πρέπει να γίνουν εντός του κτιρίου βαρύνουν αποκλειστικά τον εκμισθωτή

Άρθρο 4
Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για έξι (6) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία  υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου. Η πληρωμή του μισθώματος αρχίζει από την ημερομηνία εγκατάστασης της υπηρεσίας στο μίσθιο, που αποδεικνύεται από το πρωτόκολλο παραλαβής του ακινήτου και καταβάλλεται στο τέλος κάθε εξαμήνου.

Άρθρο 5
Ο Δήμος μπορεί να εγκαταλείψει το μίσθιο εφόσον αποκτήσει δικό του ακίνητο ακόμη και πριν λήξει η μίσθωση. Η πληρωμή των ενοικίων θα γίνεται στο τέλος κάθε εξαμήνου με έκδοση στο όνομα του ιδιοκτήτη του οικήματος του σχετικού χρηματικού εντάλματος.

Άρθρο 6
Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των οκτακοσίων (800,00) €. Το μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του δεύτερου έτους της μίσθωσης κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του τιμαρίθμου, όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ε.Σ.Υ.Ε. (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας)

Άρθρο 7
Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία, πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας ως εγγύηση Γραμμάτιο Σύστασης Παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για παρακατάθεση σ’ αυτό απ’ αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία ή άλλου που ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ποσού ίσου προς το 10% επί της ετήσιας  προσφοράς.

Άρθρο 8
Αν κάποιος μειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να το δηλώσει στην Επιτροπή δημοπρασιών πριν από την έναρξη του συναγωνισμού και να παρουσιάσει νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, διαφορετικά θεωρείται ότι μετέχει για λογαριασμό του.

Άρθρο 9
Ο τελευταίος μειοδότης υποχρεούται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίηση σ’ αυτόν της παρούσας του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, να προσέλθει με τον εγγυητή του για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά η εγγύηση που έχει καταθέσει καταπίπτει υπέρ του Δήμου, χωρίς δικαστική παρέμβαση, ενεργείται δε αναπλειστηριασμός σε βάρος αυτού και του εγγυητού του και η διαφορά που θα προκύψει μεταξύ του νέου μισθώματος και της πρώτης δημοπρασίας θα είναι σε βάρος και των δύο.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων κατάλληλων για τον ανωτέρω σκοπό, να υποβάλουν στο Δήμο μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από σήμερα (28/5), έγγραφες προσφορές ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη