Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ στην κυκλοφορία από τις 25/11

Στην κυκλοφορία θα τεθεί από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 19 χώρες της Ευρωζώνης το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Το νέο χαρτονόμισμα, από τη σειρά Ευρώπη, διατηρεί μερικά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν και σε αυτό της πρώτης σειράς, δηλαδή το μπλε χρώμα, το ίδιο μέγεθος και την απεικόνιση του γοτθικού αρχιτεκτονικού ρυθμού. Ωστόσο έχει τροποποιηθεί οπτικά, προκειμένου να αποκτήσει μια νέα εικόνα και να ενσωματώσει ορισμένα νέα και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Δείτε παρακάτω αντιπαραβολή των σχεδίων των δύο χαρτονομισμάτων.

20euro_sxedia
Κλικ για μεγέθυνση

Για τον σχεδιασμό των νέων χαρτονομισμάτων έχουν ληφθεί υπόψη οι χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ το 2004 και το 2007, μετά δηλαδή την εισαγωγή της πρώτης σειράς. Σε αυτά απεικονίζονται:
– Το όνομα του νομίσματος, το οποίο αναγράφεται – πέραν των λατινικών (EURO) και των ελληνικών (EYPΩ) στοιχείων – και με κυριλλικά στοιχεία (EBPO), ως αποτέλεσμα της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007
– Ένας αναθεωρημένος χάρτης της Ευρώπης, στον οποίο περιλαμβάνονται η Μάλτα και η Κύπρος
– Τα αρχικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε εννέα γλωσσικές παραλλαγές

Για την ανάπτυξη των νέων χαρτονομισμάτων αξιοποιήθηκε η τεχνολογική πρόοδος η οποία παρέχει νέα  χαρακτηριστικά ασφαλείας για μεγαλύτερη προστασία έναντι της παραχάραξης και καθιστούν τα χαρτονομίσματα ακόμη ασφαλέστερα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη