Τριήμερο ενημέρωσης για την κατάσταση του ηφαιστείου

Την ετήσια χειμερινή ενημέρωση για την κατάσταση του ηφαιστείου της Σαντορίνης πραγματοποίησαν, 5-8 Φεβρουαρίου 2016, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ).

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στο Μπελλώνειο, στα Φηρά, ο Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ, ομότιμος καθηγητής ηφαιστειολογίας Μιχάλης Φυτίκας, ενημέρωσε το κοινό για την τρέχουσα κατάσταση του ηφαιστείου τονίζοντας ότι βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας. Στη συνέχεια ο λέκτορας γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αντώνης Μουρατίδης παρουσίασε την παρακολούθηση του ηφαιστείου από το διάστημα (τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε αναλυτικό άρθρο για την παρουσίαση αυτή).

fytikas_mouratidis
Από αριστερά: Μιχάλης Φυτίκας, Αντώνης Μουρατίδης

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, και πάλι στο Μπελλώνειο, ο καθηγητής γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σπύρος Παυλίδης έδωσε διάλεξη, στην αγγλική γλώσσα, αναφερόμενος αρχικά στη “φύση” και το “νερό” της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και στη συνέχεια στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και στην έκρηξη του 1613 π.Χ. Η διάλεξη απευθυνόταν στους ξένους επισκέπτες του νησιού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας “Σαντορίνη – Προορισμός όλο το χρόνο”.

pavlidis_0614
Σπύρος Παυλίδης

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος και ο ηφαιστειολόγος Γιώργος Βουγιουκαλάκης ενημέρωσαν τις μαθήτριες και τους μαθητές των Γυμνασίων Εμπορείου και Μεσαριάς για το ηφαίστειο της Σαντορίης και απάντησαν στις ερωτήσεις των παιδιών.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη