Επισήμως Άνοιξη!

Στις 12:29 (ώρα Έλλάδας), σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, έχουμε την εαρινή ισημερία που σημαίνει και την «επίσημη» έναρξη της Άνοιξης στο Βόρειο Ημισφαίριο. Ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια.

Από σήμερα η ημέρα θα διαρκεί όλο και περισσότερο από τη νύχτα, μέχρι να φθάσει στο απόγειο της διάρκειάς της στις 21 Ιουνίου.

[adning id="140783"]Για μια ακόμη χρονιά φέτος θα συνεχιστεί η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της Άνοιξης, η οποία θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η Άνοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι.


Η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας δεν είναι σταθερή. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η 21η Μαρτίου είναι η πρώτη μέρα της Άνοιξης, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, στη διάρκεια του 20ού αιώνα αυτό συνέβη μόνο στα 36 από τα συνολικά 100 έτη. Στην Ευρώπη το 2007 ήταν η τελευταία φορά που είχαμε αρχή της Άνοιξης στις 21 Μαρτίου, ενώ η επόμενη θα είναι το 2102!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη