Μέγα πλήθος στην ανοικτή εκδήλωση του 7ου αγροτικού συνεδρίου

Άποψη του πολυπληθούς κοινού

Κοσμοσυρροή στην ανοικτή πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 6ης Ιουλίου, στον υπαίθριο χώρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Μετά τους χαιρετισμούς του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Πουσσαίου, του Δημάρχου Θήρας κ. Αναστάσιου-Νικολάου Ζώρζου, του Προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών ΘηραϊκώνΠροϊόντων κ. Μάρκου Καφούρου και του εκπροσώπου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Μιχάλη Σμύρη, ακολούθησε η τιμητική βράβευση της ερευνήτριας κ. Αικατερίνης Τράκα-Μαυρωνά που είχε από την πρώτη στιγμή ενεργό ρόλο στη διοργάνωση των αγροτικών συνεδρίων της Σαντορίνης.

Αμέσως μετά, το πολυπληθές κοινό παρακολούθησε την πολύ ενδιαφερουσα ομιλία του κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, δημοσιογράφου του αγροτικού τομέα, με τίτλο “Επιστροφή στη γη και στις αγροτικές καλλιέργειες” .

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρις Τσάρτας, ο δημοσιογράφος γεύσης κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος,  ο εστιάτορας κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης, η σεφ κα Ντίνα Νικολάου και ο παρουσιαστής κ. Ευτύχης Μπλέτσας συζήτησαν με θέμα “Γαστρονομία και Τουρισμός στην εποχή της κρίσης”.

Μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις όλων για την αναγκαιότητα σύνδεσης τουρισμού και γαστρονομίας στη σκηνή ανέβηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Οίας, μαζί με τον δάσκαλό τους κ. Γιάννη Βλάχα και έγινε προβολή της ταινίας “Νέοι + Παράδοση = Μέλλον” με την οποία το Σχολείο συμμετείχε στον φετινό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Ακολούθησε ο ετήσιος διαγωνισμός για τον καλύτερο τοματοκεφτέ, στον οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτησή μας, ενώ ο παρουσιαστής κ. Ευτύχης Μπλέτσας μάγεψε τα παιδιά με τα “Μουσικομαγειρέματα”

Η βραδυά έκλεισε με φάβα, τοματοκεφτέδες, άφθονο κρασί και νησιώτικη μουσική και τραγούδια.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη