Aegean Cuisine: 171 οι επιχειρήσεις-μέλη από 20 νησιά των Κυκλάδων

Από 171 επιχειρήσεις εστίασης σε 20 νησιά των Κυκλάδων αποτελείται πλέον το δίκτυο Aegean Cuisine, ο πρεσβευτής της κυκλαδίτικης γαστρονομίας, για την περίοδο 2018-2019. Από αυτές, 124 ήταν υφιστάμενα μέλη Aegean Cuisine, ενώ 47 είναι νέα.

Το σήμα Aegean Cuisine χωρίζεται σε έξι κατηγορίες: εστιατόριο, παραδοσιακό εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, μεζεδοπωλείο, δημιουργική κουζίνα.

Τις πιο πολλές επιχειρήσεις-μέλη του Aegean Cuisine έχει η Πάρος (23), ενώ ακολουθούν η Σαντορίνη με 22, η Σύρος με 17, η Νάξος και η Τήνος με 16 έκαστη, η Σίφνος και η Μήλος με 10 έκαστη. Επίσης, 9 επιχειρήσεις εστίασης βρίσκονται στη Μύκονο, 7 στην Άνδρο, από 6 στην Κέα και στη Σέριφο, από 5 στην Αμοργό, στην Κύθνο και στη Σχοινούσα, από 3 σε Ανάφη, Ίο και Φολέγανδρο, από 2 στην Αντίπαρο και στη Σίκινο και 1 στην Κίμωλο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το ποσοστό των πιστοποιημένων με σήμα Aegean Cuisine εστιατορίων τόσο στη Σαντορίνη όσο και στις Κυκλάδες γενικά, παραμένει πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το πλήθος των σημείων εστίασης.

Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου, ή αλλιώς Aegean Cuisine, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της οινο-γαστρονομίας και των προϊόντων των νησιών των Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα πρότυπο δίκτυο τοπικών μελών-επιχειρήσεων που προσφέρουν στους επισκέπτες μια αυθεντική «γεύση» των Κυκλάδων και του Αιγαίου πελάγους μέσα από γαστρονομικές εμπειρίες και την αξιοποίηση του πλούτου των τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο β’ κύκλος ένταξης προϊόντων στο δίκτυο Aegean Cuisine, που θα προτείνονται ως “Aegean Cuisine Recommended”, ως συνέχεια της σύνδεσης της γαστρονομίας με την πρωτογενή παραγωγή. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται σύντομα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη