Aegean Gastronomy Gifts Awards: 37 προϊόντα για 4 θέσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας

Aνοιχτή ψηφοφορία για το κοινό μέχρι τις 21/3

Με 37 δώρα γαστρονομίας από 21 παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε 11 από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε το κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πρόκριση στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Τροφίμων (WFGC) του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), που θα πραγματοποιηθεί στην Κω, στις 26-29 Απριλίου 2023.

Τα παραπάνω δώρα τροφίμων και δώρα χειροτεχνίας έχουν συγκεντρωθεί στα  Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όπου θα αξιολογηθούν από μία κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Παράλληλα όμως οι συμμετοχές θα τεθούν και στην κρίση του κοινού, μέσω διαδικτυακής ανοιχτής ψηφοφορίας στη σελίδα www.aggawards.gr.

Δώρα τροφίμων και δώρα χειροτεχνίας από τη Σύρο, τη Ρόδο, τη Φολέγανδρο, τη Σύμη, την Κω, τη Νάξο, την Κάλυμνο, την Κέα, τη Λέρο, τη Σέριφο και την Πάτμο θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή και από το κοινό, ώστε να επιλεγούν τα τέσσερα προϊόντα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας.

Στην ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα Aegean Gastronomy Gifts Awards έχουν αναρτηθεί όλα τα προϊόντα με τις πληροφορίες τους, καθώς και η σχετική ενημέρωση για τη διαδικασία ψηφοφορίας και τον διαγωνισμό. Η ανοιχτή ψηφοφορία του κοινού ξεκινά σήμερα Πέμπτη 9/3 και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 21/3 στις 12 το μεσημέρι.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Κριτήρια επιλογής
Τόσο το ευρύ κοινό όσο και τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων καλούνται να αξιολογήσουν τα προϊόντα στη βάση μιας σειράς κριτηρίων, όπως είναι η συσκευασία (βιωσιμότητα, ανακυκλωσιμότητα, σχεδιασμός), το προϊόν (σχεδίαση, branding, καινοτομία), η σύνδεση του προϊόντος με τη γαστρονομική περιοχή (αφήγηση της ιστορίας του προϊόντος ή και του παραγωγού), η μοναδικότητα (χρήση τοπικών ζωικών/ φυτικών ποικιλιών ή πρώτων υλών, παραδοσιακή τεχνική, τοπική σχεδίαση), η γεύση και η δημιουργικότητα.

Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας στην Κω, 26-29 Απριλίου 2023
Η Κως θα φιλοξενήσει την παγκόσμια διοργάνωση, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο μικρός τοπικός παραγωγός. Από τις 26 έως τις 29 Απριλίου, στο νησί του Ιπποκράτη θα βρεθούν εκπρόσωποι Περιφερειών, παραγωγοί και ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 περίπου χώρες, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία, χώρες της Μέσης Ανατολής κ.ά., για να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, να επισκεφθούν εμβληματικά σημεία του νησιού και να έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς και παραγωγούς. Ο διαγωνισμός θα συγκεντρώσει υψηλής ποιότητας τρόφιμα και προϊόντα χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα από υποψήφιες και βραβευμένες Παγκόσμιες Περιφέρειες Γαστρονομίας, τα οποία θα αξιολογηθούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) και θα βραβευθούν σε επίσημη τελετή στις 28 Απριλίου.

Με τη φιλοξενία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Δώρων Γαστρονομίας (WFGC 2023), ο φακός της γαστρονομίας διεθνώς θα στραφεί στην Κω, προσφέροντας στο νησί την ευκαιρία να προβάλει τις τρομερές δυνατότητες γαστρονομίας, πολιτισμού, τεχνών, βιώσιμου τουρισμού και των άλλων τοπικών πόρων που διαθέτει.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη