19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αεροπορική σύνδεση Ρόδου-Σύρου ζητά ο Περιφερειάρχης

Share

Την προσθήκη της αεροπορικής γραμμής Ρόδος-Σύρος-Ρόδος στον κατάλογο των τακτικών αεροπορικών συνδέσεων με υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας (επιδοτούμενων), ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Στο κείμενο της επιστολής, η οποία κοινοποιείται και στον Διοικητή της ΥΠΑ, Γεώργιο Δριτσάκο, ο κος Χατζημάρκος επισημαίνει ότι η αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με τη Σύρο είναι απολύτως αναγκαία, αφού σήμερα δεν συνδέονται αεροπορικά οι Κυκλάδες με τα Δωδεκάνησα και η Σύρος, πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με τη Ρόδο, πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου και μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί της Περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα, ζητά την αεροπορική σύνδεση των δύο νησιών σε μια ελάχιστη συχνότητα τριών πτήσεων την εβδομάδα, η οποία θα λύσει κρίσιμα ζητήματα στην εσωτερική μετακίνηση των νησιωτών μεταξύ των δύο νομών του Νοτίου Αιγαίου και θα αποκαταστήσει το έλλειμμα δεκαετιών στην εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας.

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή του, όπου τονίζει ότι οι αεροπορικές συνδέσεις σε ενδονησιωτικό επίπεδο συνιστούν συνθήκη επιβίωσης των νησιών και εξασφάλιση χώρου ίσων ευκαιριών για τους νησιώτες, ο Περιφερειάρχης ζητά να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός του Υπουργείου, όσον αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων, για τις τακτικές επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές: Αθήνα-Κάρπαθος, Αθήνα-Μήλος, Αθήνα-Νάξος, Ρόδος-Κως-Κάλυμνος-Λέρος-Αστυπάλαια και Αθήνα Πάρος.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη