Αεροπορική σύνδεση της Σαντορίνης με Σύρο, Μύκονο και Ηράκλειο μέσω της Cycladic

Το πτητικό της πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους ανακοίνωσε η Cycladic, η πρώτη ενδονησιωτική αερογραμμή της χώρας. Βασικός στόχος της Cycladic είναι η αύξηση των συνδέσεων των νησιών στο Νότιο Αιγαίο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τη διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων, δίνοντας παράλληλα μια νέα διάσταση στην μέχρι τώρα έννοια του island-hopping στην Ελλάδα.

Για αρχή, η Cycladic προγραμματίζει να πραγματοποιεί πτήσεις από και προς τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο, τη Σύρο, τη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης, με διάρκεια 20-80 λεπτά, αναλόγως του προορισμού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και σύμφωνα με το online σύστημα κρατήσεων της εταιρείας, από τη Σαντορίνη θα εκτελούνται πτήσεις προς Σύρο, Μύκονο και Ηράκλειο, ενώ εκτός των τριών παραπάνω προορισμών, προς Σαντορίνη θα εκτελούνται πτήσεις και από Ρόδο.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη Σαντορίνη:

– Το δρομολόγιο Σαντορίνη-Ηράκλειο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 08:30-09:10, με κόστος εισιτηρίου από 149€, ενώ το δρομολόγιο Ηράκλειο-Σαντορίνη θα εκτελείται επίσης κάθε Τετάρτη στις 09:40-10:20 με εισιτήρια από 149€

– Το δρομολόγιο Σαντορίνη-Μύκονος θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 12:00-12:40, με κόστος εισιτηρίου από 129€. Οι πτήσεις Μύκονος-Σαντορίνη θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα 09:50-10:10, με κόστος εισιτηρίου από 119€.

– Το δρομολόγιο Σαντορίνη-Σύρος θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα (10:40-11:20) και Τετάρτη (10:50-11:20), με κόστος από 129€. Το δρομολόγιο Σύρος-Σαντορίνη θα εκτελείται κάθε Παρασκευή στις 10:50-11:30, με κόστος επίσης από 129€.

– Το δρομολόγιο Ρόδος-Σαντορίνη θα εκτελείται κάθε Τετάρτη 07:00-08:00 και κόστος από 149€, ενώ δεν προβλέπεται δρομολόγιο από Σαντορίνη προς Ρόδο.

Αναλυτικά οι διασυνδέσεις μεταξύ των νησιών θα έχουν ως εξής:

Από τη Μύκονο θα εκτελούνται δρομολόγια προς Σαντορίνη (κάθε Δευτέρα) και Σύρο (κάθε Παρασκευή).

Από την Πάρο θα εκτελούνται δρομολόγια προς Σύρο (κάθε Τρίτη και Πέμπτη).

Από την Νάξο θα εκτελούνται δρομολόγια προς Σύρο (κάθε Τρίτη και Πέμπτη).

Από τη Ρόδο θα εκτελούνται δρομολόγια προς Σύρο (κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και Σαντορίνη (κάθε Τετάρτη).

Από το Ηράκλειο θα εκτελούνται δρομολόγια προς Σαντορίνη (κάθε Τετάρτη).

Από τη Σύρο θα εκτελούνται δρομολόγια προς Μύκονο (κάθε Δευτέρα), Νάξο (κάθε Τρίτη και Πέμπτη, Πάρο (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη), Ρόδο (κάθε Τρίτη και Πέμπτη) και Σαντορίνη (κάθε Παρασκευή).

Operator των πτήσεων της Cycladic είναι η Ιfly S.A., εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Οι πτήσεις εκτελούνται με μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan 208BEX, για 12 επιβάτες και 2 πιλότους πλήρωμα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν υπάρχει αεροσυνοδός, ενώ κατά την κράτηση του εισιτηρίου επισημαίνεται ότι το αεροσκάφος δε διαθέτει τουαλέτα. Οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν αποσκευές συνολικού βάρους έως 23 κιλά, ενώ στην καμπίνα μπορούν να έχουν μαζί τους μία χειραποσκευή ή προσωπικό αντικείμενο έως 2,3 κιλά.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη