“Αφρός & Νέκταρ 2023” την Κυριακή 10/12 στην Αθήνα

Ελληνικά και ξένα αφρώδη και γλυκά κρασιά δίνουν ραντεβού στην Αθήνα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, για την εκδήλωση Αφρός & Νέκταρ, που παρουσιάζει τα πιο συναρπαστικά και αξιαγάπητα κρασιά της αγοράς για το γιορτινό τραπέζι. Η εκδήλωση διοργανώνεται φέτος για 3η χρονιά, στην ολοκαίνουργια και υψηλής μινιμαλιστικής αισθητικής αίθουσα “Φουαγιέ Τεχνών” του Ωδείου Αθηνών.

Σαμπάνιες, Prosecco και ελληνικοί αφρώδεις οίνοι έρχονται να γοητεύσουν με τη σπιρτάδα και τη φινέτσα τους, επιβεβαιώνοντας τη θέση τους ως βασιλιάδες των απεριτίφ. Ταυτόχρονα, εμβληματικά κρασιά από την Ελλάδα, όπως το Vinsanto, η Μαυροδάφνη και τα σπουδαία Μοσχάτα, στέκονται δίπλα σε σπάνιες εμφιαλώσεις του διεθνούς αμπελώνα, όπως Port, Tokaji και Sherry, για να αναδείξουν τη χάρη και την πολυπλοκότητά τους.

Μεταξύ των εκθετών της έκθεσης είναι από τη Σαντορίνη το Κτήμα Αργυρού και η Santo Wines.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις με συζητήσεις, γευσιγνωσίες/masterclass και τη δυνατότητα δοκιμής επιπλέον οίνων, βραβευμένων στον διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles.

Ο σκοπός της “Αφρός & Νέκταρ” είναι διττός:

  1. Να δοκιμαστούν σαμπάνιες και άλλοι αφρώδεις οίνοι, καθώς και επιδόρπια κρασιά (γλυκά και ενισχυμένα) λίγο πριν την περίοδο που η κατανάλωσή τους κορυφώνεται (εορτές Χριστουγέννων), ώστε να επιλεγούν ετικέτες που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκειά της και
  2. Να μυηθεί το οινόφιλο κοινό στην κατανάλωση αφρωδών και επιδόρπιων οίνων όλο το χρόνο, χωρίς ή με φαγητό, πριν ή και μετά από αυτό, δηλαδή σε κάθε περίπτωση και όχι απαραίτητα με αφορμή κάποιο ιδιαίτερο γεγονός ή συγκεκριμένη συνοδεία.

Η είσοδος στην “Αφρός & Νέκταρ” κοστίζει 12 €/εισιτήριο (φοιτητικό 10 €) με προπώληση που θα είναι σύντομα διαθέσιμη μέσω του www.tickets.vinetum.gr, ενώ το κόστος στο ταμείο της εκδήλωσης θα είναι 15 € (φοιτητικό 12 €). Η είσοδος συμπεριλαμβάνει τον κατάλογό των κρασιών με πληροφορίες για αυτά, καθώς και ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας με το λογότυπο της εκδήλωσης. Eκτός από τα ελληνικά και ξένα κρασιά των εκθετών της εκδήλωσης, οι επισκέπτες της “Αφρός & Νέκταρ” θα έχουν την ευκαιρία, χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση να δοκιμάσουν τα προσφάτως βραβευμένα στον διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles ελληνικά γλυκά κρασιά, που θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστό, δικό τους σταντ. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζονται επίσης σημαντικοί ξένοι αφρώδεις οίνοι και γλυκά κρασιά που βραβεύθηκαν πρόσφατα στον ίδιο διαγωνισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους οινόφιλους να δοκιμάσουν ιδιαιτέρως σπάνια για την ελληνική αγορά κρασιά, όλα βραβευμένα με χρυσό ή μεγάλο χρυσό μετάλλιο.

Κυριακή 10/12 | 12:00-20:00
Αίθουσα “Φουαγιέ Τεχνών” – Ωδείο Αθηνών | Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19, Αθήνα
www.afros-nectar.gr

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη