Θηραϊκή Πολιτεία: Αίτημα για αγορά ακινήτου στο Καμάρι

Αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την αγορά ακινήτου στην περιοχή “Καμάρα” του Καμαρίου, ιδιοκτησίας κου Ευάγγελου Σιγάλα υπέβαλε προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική παράταξη “Θηραϊκή Πολιτεία”. Η δημοτική παράταξη κρίνει ως αναγκαία την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο του δρόμου στην περιοχή.

Στην επιστολή της η Θηραϊκή Πολιτεία ζητά να τεθεί προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και περιγράφει, όπως παρακάτω, τη διαδικασία που απαιτείται από τη νομοθεσία, προκειμένου να αγοραστεί το ακίνητο.

“Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος:

  • Θα εγκρίνει την αναγκαιότητα της απευθείας αγοράς του ακινήτου στην Κοινότητα Επισκοπής Γωνιάς-Καμάρι, στη θέση Καμάρα, ιδιοκτησίας του κου Ευάγγελου Σιγάλα, σύμφωνα με το σκεπτικό που θα αναφέρεται στην εισήγηση και θα δικαιολογεί την ανάγκη αγοράς
  • Θα εγκρίνει τη μοναδικότητα και καταλληλότητα του εν λόγω ακινήτου και τη δημοτική ωφέλεια
  • Θα εγκρίνει την ανάθεση σε πιστοποιημένο εκτιμητή σχετικά με την εκτίμηση του προς αγορά ακινήτου.
  • Θα προβεί στην αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης.
  • Θα εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο για τις δικές του ενέργειες.

Μετά την εκτίμηση και την εύρεση εργαλείων χρηματοδότησης θα επανέλθει το θέμα για λήψη οριστικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας.”

Πρόσκληση σε ενημέρωση για τα προβλήματα του Καμαρίου
Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς Μαριάννα Πελέκη, καλεί κατοίκους, επιχειρηματίες και φορείς σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Καμαρίου, την Τρίτη 1/6, ώρα 19:00, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το χωριό. Προβλήματα που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “επηρεάζουν αρνητικά όλη την τοπική κοινωνία, με κίνδυνο να οδηγήσουν σταδιακά στον μαρασμό και την παρακμή”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη