“Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους” το Σάββατο στην Εστία Πύργου

Και ομιλία από τον Γιάννη Μαρίνο για τα 70 χρόνια της Εστίας

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, ώρα 20:00,
ο ακαδημαϊκός-καθηγητής Χαράλαμπος Ρούσσος παρουσιάζει στο εντευκτήριο της Εστίας Πύργου το βιβλίο “Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους”.

Το βιβλίο αφορά στο σημαντικό δημοσιογραφικό έργο του επί 31 έτη εκδότη και διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου, Γιάννη Μαρίνου, μέσα από τη ματιά του στενού του συνεργάτη, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Θανάση Παπανδρόπουλου.

Ο Γιάννης Μαρίνος είναι θρύλος της μαχόμενης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, που παρακολούθησε και παρακολουθεί την οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, αναλύοντας και σχολιάζοντας τα γεγονότα από τη δική του ανεξάρτητη σκοπιά. Πάμπολλες φορές ο Γιάννης Μαρίνος στα άρθρα του στον Οικονομικό Ταχυδρόμο καυτηρίαζε τον στρουθοκαμηλισμό που κυριαρχούσε αλλά και κυριαρχεί στη δημόσια ζωή της χώρας και, τουλάχιστον από το 1830 και έπειτα, αποτρέπει κάθε εκσυγχρονισμό της. Σήμερα, η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο και αυτό ο αναγνώστης του βιβλίου το αντιλαμβάνεται, συνειδητοποιώντας ότι άρθρα του Γιάννη Μαρίνου που γράφτηκαν πριν από 30 χρόνια παραμένουν απελπιστικά επίκαιρα!

Θα ακολουθήσει ομιλία του κου Γιάννη Μαρίνου για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Εστίας.

Σάββατο 24/8 | Ώρα 20:00 | Εντευκτήριο Εστίας Πύργου | Είσοδος ελεύθερη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here