20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ακινητοποίηση πλοίου με μεγάλη ποσότητα οπλισμού

Share

Στο πλαίσιο της επιτήρησης των ανατολικών θαλασσίων συνόρων της χώρας καθώς και τον έλεγχο εφαρμογής αποφάσεων Διεθνών Οργανισμών που σχετίζονται με επιβολή περιοριστικών μέτρων, εντοπίστηκε, το πρωί της Παρασκευής 8/11/13, από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά της Σύμης, φορτηγό πλοίο, να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Ο εντοπισμός έγινε μετά από σχετική ενημέρωση από στρατιωτική αρχή της περιοχής.

Τα πλωτά περιπολικά ακινητοποίησαν το φορτηγό, όπου επιβιβάστηκαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ για τη διενέργεια ελέγχου. Στη συνέχεια το ύποπτο πλοίο υποχρεώθηκε να καταπλεύσει με τη συνοδεία των πλωτών περιπολικών στο λιμάνι της Ρόδου, όπου και φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις της τοπικής Λιμενικής Αρχής.

Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία δεν έχει διαπιστωθεί ο ακριβής προορισμός των πυρομαχικών και του οπλισμού που μεταφέρει, ούτε η αντιστοιχία του αναγραφόμενου στα παραστατικά φορτίου με αυτό που πραγματικά μεταφέρει το πλοίο.

Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το φορτίο θα ανοιχτεί πρωινές ώρες της Δευτέρας 11-11-2013, παρουσία και της Υπηρεσίας του Τελωνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη