Ακριβότερα πλέον τα εισιτήρια με Blue Star Ferries

Αυξημένο θα είναι το κόστος για τις μετακινήσεις με τα πλοία της Blue Star Ferries από σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου*, καθώς η εταιρεία αναπροσάρμοσε την τιμολογιακή της πολιτική προς τα πάνω, ώστε να καλύπτει το αυξημένο κόστος του νέου ναυτιλιακού καυσίμου.

Το νέο καύσιμο το οποίο υποχρεούνται από τις αρχές του έτους να χρησιμοποιούν οι ναυτιλιακές εταιρείες, βάσει το σχετικού κανονισμού του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ έχει μειωμένη περιεκτικότητα σε θείο (0,5%) σε σχέση με το συμβατικό καύσιμο (3,5%), όμως το κόστος του είναι κατά 25% υψηλότερο.

Σύμφωνα με τις νέες τιμές, το ταξίδι από Πειραιά για Σαντορίνη με τα πλοία της Blue Star Ferries κοστίζει:

– Στην οικονομική θέση: 43,50 € (από 41,50 €)
– Σε αριθμημένες θέσεις αεροπορικού τύπου: 49 € (από 46,50 €)
– Σε διακεκριμένη θέση: 61 € (από 58 €)
– Για ΙΧ: 96,50 € (από 91,50 €)
– Για μηχανή: 30 € (από 28,50 €)

Όσοι ταξιδιώτες έχουν εκδώσει εισιτήρια για μελλοντικά τους ταξίδια με τις παλιές τιμές, θα τα χρησιμοποιήσουν κανονικά. Μόνο αν θελήσουν να κάνουν αλλαγή των εισιτηρίων, τότε θα πρέπει να καταβάλουν τη διαφορά που προκύπτει από τις νέες τιμές.

Scrubbers αντί του νέου καυσίμου
Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενη δημοσίευση, με τη εφαρμογή του νέου κανονισμού στα ναυτιλιακά καύσιμα οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και παλαιού τύπου καύσιμα, αρκεί να έχουν εγκαταστήσει συστήματα που θα τα καθαρίζουν (scrubbers). Η τοποθέτηση scrubbers έχει επίσης υψηλό κόστος, καθώς αγγίζει για το κάθε πλοίο τα 5 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, σύντομα η Attica Group που δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία, αναμένεται να προχωρήσει στην τοποθέτηση scrubbers σε κάποια από αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει για οκτώ πλοία της εταιρείας που αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Ιταλίας και των Κυκλάδων και κάνουν τα περισσότερα μίλια καταναλώνοντας περισσότερο πετρέλαιο. Τα πλοία αυτά αναμένεται να οδηγηθούν σταδιακά σε ναυπηγείο στη Μάλτα.

* Νεότερη ενημέρωση 8/1 – ώρα 16:00: Λόγω των επαναλαμβανόμενων ακυρώσεων δρομολογίων εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, οι αυξήσεις στις τιμές θα ισχύσουν από τις 11/1.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη