14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακυρώθηκε η εκτόξευση της πρώτης πτήσης του Starship της SpaceX στο διάστημα

Share

Η εταιρία SpaceX του Έλον Μασκ ανέβαλε την πολυαναμενόμενη εκτόξευση του ισχυρού νέου διαστημικού πυραύλου “Starship”, καθυστερώντας την πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του οχήματος στο διάστημα.

Ο διώροφος πύραυλος, με ύψος μεγαλύτερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας στα 120 μέτρα, επρόκειτο αρχικά να εκτοξευθεί από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, στη διάρκεια ενός δίωρου χρονοδιαγράμματος δυνητικών εκτοξεύσεων που ξεκίνησε στις 8.00 π.μ. (15:00 ώρα Ελλάδας).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όμως η εδρεύουσα στην Καλιφόρνια διαστημική εταιρία ανακοίνωσε σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση τα τελευταία λεπτά της αντίστροφης μέτρησης πως αναβάλλει την προσπάθεια πτήσης για τουλάχιστον 48 ώρες, επικαλούμενη ένα θέμα συμπίεσης στον κάτω όροφο του βοηθητικού πυραύλου προώθησης.

Η εκτόξευση του Starship στο διάστημα για πρώτη φορά θα ήταν ένα ορόσημο για τις φιλοδοξίες της SpaceX να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη και τελικά στον Άρη, τουλάχιστον αρχικά ως μέρος του προγράμματος επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της NASA, Artemis.

Μια επιτυχής πρώτη πτήση θα κατέτασσε επίσης αυτόματα το σύστημα Starship ως το πιο ισχυρό όχημα εκτόξευσης στη Γη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη