Αλλαγή φρουράς και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Καπάκης, στη θέση του ο Γιάννης Ταφύλλης

Γιάννης Ταφύλλης

 

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη σήμερα (6/8) το πρωί ο Γενικός Γραμματεάς Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Είναι ο τέταρτος άμεσα εμπλεκόμενος με την διαχείριση της κατάστασης κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που παραιτείται ή αποπέμπεται, αφού την Παρασκευή είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, ενώ την Κυριακή είχαν καρατομηθεί οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Καπάκη, νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο Γιάννης Ταφύλλης που μέχρι σήμερα ήταν διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.

Ο κ. Γιάννης Ταφύλλης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιπτάμενων της Σχολής Ικάρων και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας, με εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία για εικοσιπέντε έτη, αρχικά ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και στη συνέχεια ως επιτελής και επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των Πληροφοριακών Συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Π.Α., ενώ μετά από 25 χρόνια καριέρας ζήτησε να αποστρατευθεί ευρισκόμενος στον βαθμό του σμηνάρχου.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως πολιτικό προσωπικό στο ΝΑΤΟ και ειδικότερα στο Στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης, με την ιδιότητα του Αρχιμηχανικού και Συμβούλου Πληροφορικής, έχοντας την ευθύνη για τη σχεδίαση και υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Επιπλέον, ανέλαβε την υλοποίηση εκτενών προγραμμάτων εκπαίδευσης σε χώρες του προγράμματος «Σύμπραξη για την Ειρήνη», για υποδομές και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα Διοίκησης και Ελέγχου. Διετέλεσε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Λογισμικού των Ιπταμένων RADAR AWACS του NATO στη Γερμανία.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας. Ωστόσο, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής.

Κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα ΥΠΕΘΑ τού ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο Γιάννης Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη Γρεβενών. Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη Κολονίτσιου και έχει δύο κόρες και έναν γιό.

 

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη