Ανά νησί ταξινόμηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από το ECDC ζητά ο Περιφερειάρχης

Την ανά νησί κατάταξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στα επιδημιολογικά επίπεδα που ορίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ζητά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Με επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο, ο κος Χατζημάρκος ζητά να αποστέλλονται στο ECDC τα επιμέρους επιδημιολογικά στοιχεία καθενός νησιού, προκειμένου να μεταχειρίζονται δίκαια και ισότιμα και να μην υπονομεύεται η τουριστική τους πορεία.

“Δυστυχώς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των 34 νησιωτικών δήμων και των 48 κατοικημένων νησιών, απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα στους επιδημιολογικούς χάρτες του ECDC λόγω του υψηλού τοπικά εντοπισμένου αριθμού κρουσμάτων. Η εν λόγω επιδημιολογική εικόνα, που δεν περιγράφει με ακρίβεια την πραγματικότητα, αποτελεί, δυστυχώς, σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αναβλητικότητα στη ζήτηση, στις κρατήσεις και στις αφίξεις. Δεν δύναται στη μεγαλύτερη πολυνησιακή Περιφέρεια της χώρας ένα, οποιοδήποτε, νησί να “τιμωρείται” από την επιδημιολογική εικόνα ενός, οποιουδήποτε, άλλου” σημειώνει στην επιστολή του ο κος Χατζημάρκος, ο οποίος καταλήγει:

“Ως εκ τούτου, ζητάμε την αποστολή στον ECDC των επιδημιολογικών στοιχείων ανά νησί, προκειμένου να διορθωθεί η ταξινόμηση της Περιφέρειας μας που σήμερα πλήττει με οριζόντιο και άρα άδικο τρόπο το σύνολο των νησιών μας”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη