Δήμαρχος Θήρας: Αναγκαία η αυξημένη επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων προστασίας εντός του νησιού

Μια μικρή μειοψηφία μονίμων κατοίκων συνεχίζει να συμπεριφέρεται εγωιστικά και ανεύθυνα - Προσεχώς πρόγραμμα ελέγχων μακράς διάρκειας με rapid tests

Διευκρινίσεις σε θέματα προστασίας από τον κορονοϊό δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, με αφορμή “προτάσεις που διατυπώνονται καλόπιστα και από ειλικρινές ενδιαφέρον για την αποτροπή της διάδοσης του Covid-19 στο νησί μας και του κινδύνου αναζωπύρωσης της νόσου”, όπως αναφέρει.

O κος Σιγάλας σημειώνει πως ο Δήμος δεν έχει από τον νόμο την αρμοδιότητα και το δικαίωμα να προβεί μονομερώς στη λήψη μέτρων που περιορίζουν το δικαίωμα της μετακίνησης εντός της ελληνικής επικράτειας, των νομίμως ευρισκόμενων σε αυτήν προσώπων.

“Αυτό που μπορεί και κάνει ο Δήμος είναι να παρεμβαίνει σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, ώστε να ελέγχονται οι πύλες εισόδου του νησιού και να εμποδίζεται η είσοδος οποιουδήποτε στερείται τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η ίδια πίεση ασκείται προκειμένου να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων υγειονομικής προστασίας εντός του νησιού”, προσθέτει, ενώ επισημαίνει και τον κίνδυνο διασποράς από λίγες μη υπεύθυνες συμπεριφορές μόνιμων κατοίκων.

“Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι όσο είναι αληθές πως αρκετά από τα κρούσματα είναι εισαγόμενα, είναι εξίσου αληθές ότι μια μικρή μειοψηφία μονίμων κατοίκων του νησιού συνεχίζει να συμπεριφέρεται εγωιστικά και ανεύθυνα, να αψηφά τον κίνδυνο και να γίνεται φορέας μετάδοσης του κορονοϊού”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Σιγάλας.

Διευκρινίζει επίσης πως ο Δήμος δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν από όσους έρχονται νόμιμα στο νησί ή από τους μόνιμους κατοίκους να υποβληθεί παρά τη θέλησή του σε τεστ διάγνωσης του κορονοϊού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει μάλιστα στην ανάγκη μαζικού και κατά προτεραιότητα εμβολιασμού των κατοίκων των τουριστικών νησιών, κάτι το οποίο διεκδικεί από την κυβέρνηση, προκειμένου να απαλλαγούν τα νησιά το συντομότερο από την απειλή του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ιχνηλάτηση του Covid-19, ο κος Σιγάλας εκφράζει την πρόθεση του Δήμου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο, να ξεκινήσει πρόγραμμα διενέργειας rapid test εκτεταμένης χρονικής διάρκειας σε ολόκληρο το νησί, ώστε να γίνεται γρηγορότερα ο εντοπισμός των κρουσμάτων και να αντιμετωπίζονται έγκαιρα πιθανές εξάρσεις της πανδημίας στη Σαντορίνη. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα γνωστοποιηθούν από τον Δήμο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη