Ανακοινώνονται στα τέλη Ιανουαρίου οι δράσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες των δράσεων που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του τίτλου της “Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019” που κατέχει.

Σήμερα (4/1/2019) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, με αντικείμενο τον συντονισμό των δράσεων στα νησιά, στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste the Seasons” και την πραγματοποίηση στο τέλος Ιανουαρίου συνέντευξης τύπου στην Αθήνα, όπου και θα ανακοινωθεί η έναρξη των δράσεων. Η προετοιμασία για τις εκδηλώσεις των δράσεων του 2019 έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2017 από τα στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου και τους κοινωνικούς εταίρους της δράσης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος στο τέλος της σύσκεψης μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Το 2019 είναι μια μεγάλη γιορτή για τα νησιά μας. Μια γιορτή στην οποία συμμετέχει όλη η κοινωνία. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας όλων των νησιών, η οποία αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς τους”.

Σημειώνεται ότι για το πρόγραμμα “Taste the Seasons” εργάστηκαν 117 κοινωνικοί εταίροι, Πρέσβης της “Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019” είναι η Παριανή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, χορηγός είναι τα “Ελληνικά Πετρέλαια” και αποκλειστικός αερομεταφορέας είναι η Aegean Airlines.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη