Εκτός του Περιφερειάρχη, στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων-Δωδεκανήσου, Νίκος Χριστοφόρου, η επικεφαλής της Επιτροπής “Γαστρονομική Περιφέρεια – Νότιο Αιγαίο 2019”, Χάιντι Λαζάνη, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων και σεφ Κώστας Μπουγιούρης, Βασίλης Λιάκης και Παναγιώτης Παρατσόκας.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες των δράσεων που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του τίτλου της “Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019” που κατέχει.

Σήμερα (4/1/2019) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, με αντικείμενο τον συντονισμό των δράσεων στα νησιά, στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste the Seasons” και την πραγματοποίηση στο τέλος Ιανουαρίου συνέντευξης τύπου στην Αθήνα, όπου και θα ανακοινωθεί η έναρξη των δράσεων. Η προετοιμασία για τις εκδηλώσεις των δράσεων του 2019 έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2017 από τα στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου και τους κοινωνικούς εταίρους της δράσης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος στο τέλος της σύσκεψης μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Το 2019 είναι μια μεγάλη γιορτή για τα νησιά μας. Μια γιορτή στην οποία συμμετέχει όλη η κοινωνία. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας όλων των νησιών, η οποία αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς τους”.

Σημειώνεται ότι για το πρόγραμμα “Taste the Seasons” εργάστηκαν 117 κοινωνικοί εταίροι, Πρέσβης της “Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019” είναι η Παριανή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, χορηγός είναι τα “Ελληνικά Πετρέλαια” και αποκλειστικός αερομεταφορέας είναι η Aegean Airlines.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here