Δήμος Θήρας: Ανακοίνωση για τα νέα προληπτικά μέτρα για τις κατολισθήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με τα προληπτικά μέτρα προστασίας από τυχόν κατολισθητικά φαινόμενα που θα ξεκινήσουν να ισχύουν στη Σαντορίνη από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ, εξέδωσε σήμερα (27/5) ο Δήμος Θήρας.

Κάνοντας μια αναδρομή προς τα πίσω τον τελευταίο μήνα, απ’ όταν δηλαδή συνέβη η περιορισμένη κατολίσθηση στη Θηρασιά στις 27 Απριλίου, ο Δήμος αναφέρει πως κινήθηκε ταχύτατα και στοχευμένα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα. Σε πρώτη φάση διεκδίκησε και εξασφάλισε ειδική χρηματοδότηση ύψους 530.000 ευρώ προκειμένου:

  1. Να υπάρξει άμεση συντήρηση των υφιστάμενων έργων για την πρόληψη μελλοντικού κατολισθητικού κινδύνου.
  2. Να εκπονηθούν άμεσα νέες μελέτες και να δρομολογηθούν παρεμβάσεις όποτε και αν κριθούν σκόπιμες.
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Προκειμένου να αποφευχθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που θα καθυστερούσαν αυτές τις διαδικασίες, ο Δήμος ζήτησε στις 17/5/24 να κηρυχθεί ο Δήμος Θήρας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, μια συνήθης διαδικασία σε παρόμοιες περιπτώσεις, κάτι που ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποδέχθηκε στις 20/5/24. Παράλληλα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, τα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη καθώς και το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισαν να πάρουν προληπτικά μέτρα προστασίας των κατοίκων και των επισκεπτών.

“Απ’ ό,τι έχει γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής, τα περισσότερα μέτρα που αποφάσισαν οι Υπουργοί δεν είναι νέα ως προς την σύλληψή τους και έχουν συζητηθεί και στο παρελθόν επανειλημμένα για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του νησιού μας. Τις τελευταίες ημέρες με σειρά συνεχών επαφών ο δήμος ενημερώνει συνεχώς όσους δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις τους”, αναφέρει σχετικά ο Δήμος Θήρας.

“Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το θέμα δεν προσφέρεται ως πεδίο για αντιπολίτευση από κανέναν. Καλούμε όσους εκ πολιτικής θέσεως ή εργασίας κατέχουν δημόσιο λόγο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους. Η φήμη της Σαντορίνης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει όλοι να την αντιμετωπίζουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπερα πρεπει να σταματησει ο προφητης ηλιας για τα μεγαλα πουλμαν πριν γινει ατυχημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη