Ανακοίνωση προληπτικών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας

Εφτά νέα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Μετά και τα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες (13 στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Από την ιχνηλάτηση των εφτά κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, προέκυψε ότι όλα είναι επαφές επιβεβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο κος Τσιόδρας τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα, καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν, σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι αυτά στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και είναι τα εξής:

– Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για τέσσερις εβδομάδες.

– Επίσης για τέσσερις εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.

– Για δύο εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας, ενώ επίσης για δύο εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές.

– Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Τελευταία ενημέρωση 8/3 – ώρα 17:50

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη