22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Τω καιρώ εκείνω” – Αναμνήσεις από τον Παπαντελή της Ίου και της Σαντορίνης

Ο Ιωάννης Π. Αργυρός διηγείται όσα έζησε πλάι στον πατέρα του

Share

Το βιβλίο ”Τω καιρώ εκείνω”, που πρόσφατα κυκλοφόρησε, είναι ένα υπέροχο λαογράφημα με πολλά στοιχεία οδοιπορικού και αυτοβιογραφίας. Πρωταγωνιστική φιγούρα είναι ένα υπαρκτό και όχι φανταστικό πρόσωπο, ένας Ελληνορθόδοξος Ιερέας, ο παπα-Παντελής ή Παπαντελής, πατέρας του συγγραφέα Ιωάννη Αργυρού, πολύ γνωστού Ιατρού – Γυναικολόγου με καταγωγή από τη Σαντορίνη.

Ο Παπαντελής γεννήθηκε στη Σαντορίνη και μετά τις σπουδές του πραγματοποίησε τελικά το παιδικό του όνειρο να γίνει παπάς. Υπήρξε ο Εφημέριος της Ίου (Νιος) των Κυκλάδων για 31 χρόνια.

Αγάπησε τη Νιο και τους ενορίτες του και τον λάτρεψαν κι εκείνοι. Τα ίχνη της διαδρομής του, ο βίος και η φήμη του παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όσων τον έζησαν και περνούν στους νέους μέσα από τις αφηγήσεις των μεγάλων.

Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται τα βιώματα και οι αναμνήσεις του συγγραφέα, όσα έζησε πλάι στον Παπαντελή, μέσα στις λαογραφικές, πολιτιστικές και άλλες καταστάσεις που επικρατούσαν τότε στη Νιο και στη Σαντορίνη. Γιατί η Λησμονιά είναι Θάνατος και οι Αναμνήσεις είναι Ζωή.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για αγορά από το Atlantea eShop εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη