Covid-19: Αναμνηστική δόση εμβολίου και για τους άνω των 50

Από τις 10/10 τα ραντεβού

Το πράσινο φως για χορήγηση τρίτης (αναμνηστικής) δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 σε άτομα άνω των 50 ετών, καθώς και σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου (ομάδα Α) και αυξημένου κινδύνου (ομάδα Β), έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμών. Η πλατφόρμα για ραντεβού θα ανοίξει το απόγευμα της Κυριακής 10/10.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση χορηγείται αφού έχει περάσει ένα εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Όπως είπε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση για όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από την δεύτερη δόση εμβολίου.

Θυμίζουμε ότι η σύσταση για αναμνηστική δόση εμβολίου ισχύει για τους άνω των 60, τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς που ήδη μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

Ο κος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως όταν υπάρχουν τα δεδομένα είναι αρκετά πιθανό στην πορεία να ανοίξει η χορήγηση αναμνηστικής δόσης και για άλλες κατηγορίες πληθυσμού, ενώ πρόσθεσε ότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η τρίτη δόση θα επαρκεί για να έχουμε μια ικανοποιητική προστασία σε βάθος χρόνου. “Η τρίτη δόση είναι για την ατομική προστασία του καθενός, να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες”, τόνισε.

Εκστρατεία “Ελευθερίας” στη Βόρεια Ελλάδα
Ανακοίνωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι εξορμήσεις της επιχείρησης “Ελευθερία” σε απομακρυσμένες περιοχές. Πρόκειται για μία δράση που ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες, επικεντρώνεται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότερα από 10.000 άτομα. Την επόμενη εβδομάδα οι εξορμήσεις θα γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου συνεργεία από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, μια κινητή μονάδα από το “Χαμόγελο του Παιδιού” θα επισκεφθούν την Τρίτη 12/10 απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης. Την Τετάρτη 13/10 θα βρίσκονται σε Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη 14/10 σε απομακρυσμένα χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη