Άναψε η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

To ταξίδι της για το Πεκίνο, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα, μετά την Τελετή Αφής που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/10) στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τους οποίους υποδέχθηκε στο Αρχαίο Στάδιο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19, η τελετή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών, για δεύτερη συνεχή φορά (είχε προηγηθεί η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020).

Η φλόγα άναψε από τις ακτίνες του ήλιου μέσω κατόπτρου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου, ενώ επιβλητικό ήταν το τελετουργικό του χορού, που εμπνεύστηκε η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, με τις Ιέρειες και τους Χορευτές να κλέβουν την παράσταση, φορώντας τις παραδοσιακές ενδυμασίες που σχεδίασε η Ελένη Κυριάκου.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος, ήταν ο πρωταθλητής της χιονοδρομίας Γιάννης Αντωνίου που μεταλαμπάδευσε τη φλόγα στον Κινέζο Ολυμπιονίκη Li Jiajun. Tον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη.

Αμέσως μετά την τελετή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: “Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας μας γεμίζει δέος και περηφάνια. Σύμβολο του πνευματικού φωτός, η Ολυμπιακή Φλόγα, ξεκινώντας το ταξίδι της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μεταφέρει το μήνυμα της
συμφιλίωσης των λαών, της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για τη σταθερή στήριξη της ολυμπιακής ιδέας, ώστε το ολυμπιακό κίνημα να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου μέσω του αθλητισμού”.

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οικουμενικοί. Στέκονται πάνω από όλες τις διαφορές που μας χωρίζουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενώνουν την ανθρωπότητα σε όλη μας τη διαφορετικότητα. Στον εύθραυστο κόσμο μας, όπου ο χωρισμός, η σύγκρουση και η δυσπιστία αυξάνονται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες χτίζουν πάντα γέφυρες και φιλία”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να διανυκτερεύσει απόψε στην Ακρόπολη και αύριο το μεσημέρι, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής “Πεκίνο 2022”.

Οι 24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διοργανωθούν στο Πεκίνο, στις 4-20 Φεβρουαρίου 2022.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη