Ανάρτηση δασικών χαρτών για τις Κυκλάδες – Πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων

Η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, έκανε γνωστό πως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου, οι δασικοί χάρτες των Περιφερειακών Ενοτήτων Σύρου, Άνδρου, Τήνου, Νάξου, Θήρας, Κέας- Κύθνου, Πάρου, Μήλου, Μυκόνου, συνολικής έκτασης 2.492.469,09 στρεμμάτων.

Δήμοι ανά Περιφερειακή Ενότητα

  1. ΠΕ Σύρου: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης
  2. ΠΕ Άνδρου: Δήμος Άνδρου
  3. ΠΕ Τήνου: Δήμος Τήνου
  4. ΠΕ Νάξου: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δήμος Αμοργού
  5. ΠΕ Θήρας: Δήμος Θήρας, Δήμος Ανάφης, Δήμος Ιητών, Δήμος Σικίνου, Δήμος Φολεγάνδρου
  6. ΠΕ Κέας-Κύθνου: Δήμος Κέας, Δήμος Κύθνου
  7. ΠΕ Πάρου: Δήμος Πάρου, Δήμος Αντιπάρου
  8. ΠΕ Μήλου: Δήμος Μήλου, Δήμος Κιμώλου, Δήμος Σίφνου, Δήμος Σερίφου
  9. ΠΕ Μυκόνου: Δήμος Μυκόνου

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην παραπάνω ιστοσελίδα, μέσω της οποίας και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων, είναι η Πέμπτη 17/6/2021.

Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η Τετάρτη 7/7/2021.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά της παράλειψης να περιληφθεί στον δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Δεν απαιτείται καταβολή τέλους, κατ’ εξαίρεση, για αντιρρήσεις που αφορούν σε περιοχές, (π.χ. όπου εκκρεμούν υποθέσεις αρ.14 Ν.998/79 κλπ) όπως αναλυτικά αναφέρονται σε απόφαση εδώ.

Επισημαίνεται ότι:

Α) για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη, αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτούμενου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα προδήλων σφαλμάτων.

Β) οι αποφάσεις των ΕΠΕΑ δεν έχουν συμπεριληφθεί στην παρούσα φάση στον Δασικό Χάρτη

Γ) για την υποβολή αντίρρησης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των γεωγραφικών συντεταγμένων των κορυφών του πολυγώνου / γεωτεμαχίου της έκτασης.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα παρακάτω Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης:

1. ΣΥΑΔΧ με έδρα τη νήσο Σύρο, email: syadx.syros@apdaigaiou.gov.gr, τηλ. 2281085509.

2. Για την εξυπηρέτηση των νησιών αρμοδιότητας Δασονομείου Νάξου: ΣΥΑΔΧ με έδρα τη Νάξο, email: syadx.naxos@apdaigaiou.gov.gr, τηλ. 2285025089.

  1. ΣΥΑΔΧ με έδρα τον Πειραιά, email syadx.peiraias@apdaigaiou.gov.gr, τηλ. 2132026812, 2132026817, 2132026859.

Η λειτουργία των ΣΥΑΔΧ είναι καθημερινή, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος υποβολής αντιρρήσεων, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00-15:00. Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, το Σ.Υ.Α.Δ.Χ. δύναται να δέχεται κοινό, μόνο κατόπιν προηγούμενου ραντεβού.

Επίσης, για λόγους ενημέρωσης, σύνδεσμος για τον αναρτημένο δασικό χάρτη δημοσιοποιείται και από τις ιστοσελίδες του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη