Θ. Πλεύρης: Αναστέλλεται από 15/4 το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας

“Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής.

“Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και τον χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης”, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας
Στο μεταξύ, διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αποδοχή της νέας δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης προβλέπει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για το προσωπικό των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας και έως τις 30 Ιουνίου 2022 για τις έκτακτες ρυθμίσεις που είχαν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 παρατείνεται, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, η διενέργεια εμβολιασμών κατά του κορονοϊού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, η ένταξη ιδιωτών ιατρών κάθε ειδικότητας στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, η προθεσμία πρόσληψης επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, η ισχύς του μέτρου μετακίνησης προσωπικού, η αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων που δεσμεύθηκαν αναγκαστικά για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών δημόσιας υγείας από την έξαρση της Covid-19.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη